Прогресивні технології на полі – зерно в коморі

– Ми ще навіть не встигли завершити обмолот ріпаку, як зернотрейдери вже заплатили за нього, – зазначив генеральний директор ПАФ Олександр Подоляка. – Гроші дають хороші, по 2 тис. грн за тонну, хоча, звісно, навіть така ціна – не остаточна, вона буде надалі зростати. Це високорентабельна культура і “ранні” гроші, тож на наступний рік будемо сіяти 1200 га озимого ріпаку. А зерно пшениці та ячменю не поспішаємо реалізувати. Токове господарство та елеватор готові до масового прийому збіжжя.
Варто зазначити, що жнива для зернозбиральної техніки зазначеної агрофірми розпочалися ще в середині червня на полях Криму, де працювали 11 “Джон-Дірів” і два “Домінатори” ПАФ “Подоляка”. Навіть зараз 5 комбайнів збирають зернові в Черкаській області, ще чотири – в Карлівському, Машівському й Миргородському районах, а шість екіпажів трудяться на полях свого господарства. Одночасно зі збиранням зернових і ріпаку ведеться дискування стерні як перший етап підготовки грунту під посів озимих культур.
– Дотримання агротехнічних вимог і сівозміни, застосування нових технологій – це головні складові для досягнення хороших результатів роботи, а значить, для отримання добрих урожаїв, – переконаний заступник директора з рослинництва, заслужений працівник сільського господарства України Микола Білозор. – Ми також не економимо на придбанні елітного посівного матеріалу. Вже кілька років поспіль витрачаємо до 5 млн грн на придбання нової високопродуктивної енергозберігаючої техніки.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.