Розпорядження голови облдержадміністрації протиправне. Скасувати!

22 лютого керівник облдержадміністрації Валерій Асадчев підписав розпорядження про оголошення Олексію Зайченку догани "за незабезпечення виконання покладених на управління з питань внутрішньої політики облдержадміністрації завдань, що призвело до появи публікацій, які принижують авторитет органів виконавчої влади". Йдеться про передрук із газети "2000" у "Зорі Полтавщини" статті "Влада Полтавської області відроджує каральну психіатрію і змушує співробітників МВС "обробляти неблагонадійних". А також оприлюднення на сайті обласного комунального інформаційного агентства "Новини Полтавщини" публікації "Проти Андрієнка порушать кримінальну справу?". У розпорядженні голови облдержадміністрації наголошується, що "поява даних публікацій не була спрогнозована галузевим підрозділом облдержадміністрації – управлінням з питань внутрішньої політики".
Олексій Зайченко доводив, що звинувачення, висунуті проти нього, є безпідставними і такими, що порушують норми трудового законодавства. Спрогнозувати ж появу в пресі тих чи інших публікацій, на думку начальника управління з питань внутрішньої політики, є неможливим.
– Я принципово не брав адвоката, – розповів Олексій Зайченко, – також принципово не вимагав морального відшкодування, бо знав, що в першу чергу це вдарить по колективу, в якому працюю.
По цій справі відбулося кілька засідань. З обох сторін були залучені свідки. Суд прийняв постанову – позов начальника управління з питань внутрішньої політики задовольнити. Цитую: "визнати розпорядження голови Полтавської облдержадміністрації від 22 лютого 2007 року № 31-К про притягнення Зайченка Олексія Григоровича до дисциплінарної відповідальності протиправним та скасувати його".
– Я не чекав такого рішення суду, – зізнався у розмові зі мною Олексій Зайченко. – Для мене це засвідчило, що суд у нас справедливий. А ще судове рішення продемонструвало непрофесіоналізм деяких людей, які працюють в облдержадміністрації. Я однозначно впевнений: вони підставили керівника області.
В Октябрському суді м. Полтави повідомили, що "заява про апеляційне оскарження постанови може бути подана протягом 10 днів після її проголошення, а апеляційна скарга – протягом 20 днів після подання заяви".

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.