За сценарієм банкіра… пограбували банкомат

Яким же було здивування правоохоронців, коли з'ясувалося, що організатором злочину був працівник пограбованого банку П. Більше того, саме він разом із керуючим філією в числі перших, за викликом, виїхав на місце пригоди і теж бідкався з приводу того, що сталося.
Встановлено, що П., який належав до інженерно-технічного персоналу банку, досить довго виготовляв ключі, щоб мати змогу відчинити банкомат. Врешті робота увінчалася успіхом. Але П. розумів, що для того, аби на нього не впала підозра, потрібен був напарник. Такий знайшовся. У ніч з четверга на п'ятницю, в яку, за повір'ям, сни і мрії збуваються, підручний П. вовтузився з банкоматом, а сам ініціатор крадіжки допізна всіляко намагався створити собі алібі – увесь час був на очах у колег по роботі. Проте, як бачимо, ця схема не врятувала П. від викриття.
Юрій Сулаєв говорить, що наразі обидва зловмисники затримані, провадиться відтворення подробиць крадіжки. Самі ж грабіжники говорять, що, мовляв, хотіли пожартувати, подивитися, як відреагують банківські працівники на таку подію, і потім повернути гроші. Наскільки правдива така версія, покаже слідство.
Доречно зазначити, що це друга на Полтавщині за останні два роки крадіжка з банкоматів. Якщо в першому випадку в Полтаві діяли гастролери, використовуючи підроблені карточки, то в другому банк пограбував свій же працівник, у якого 12 років загального банківського стажу і лише позитивні характеристики.
Розкриття цього злочину, за словами Юрія Сулаєва, відкрило ще одну проблему. Банкомат, який пограбували, не охоронявся. Коли його знеструмили, ніхто навіть не потрудився виїхати на місце і поцікавитися, що ж трапилося. Іншими словами, тільки ледачий не пограбував би цей банкомат. Певно, працівник банку до таких не належав…

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.