Стимул для примноження добрих справ

Першим одержав нагороду із рук голови обласної ради Івана Момота міський голова Карлівки, поет Володимир Слєпцов. А його пісні, написані у співавторстві з композитором, лауреатом цієї ж престижної премії Олексієм Чухраєм, стали ліричним вітанням для усіх присутніх. Іван Момот привітав усіх переможців, подякував їм за творчі здобутки в різних галузях, за активну громадянську позицію, бо в цьому й полягає продовження добрих справ Панаса Мирного. А добрі справи зазвичай примножуються, тим паче, коли дістають належне визнання. Про це говорили всі лауреати, одержуючи нагороду, а письменник, науковець і краєзнавець Олексій Неживий, пошанований за підготовлену й видану монографію “Григір Тютюнник: текстологічна та джерелознавча проблематика життя і творчості”, ще й означив конкретну адресу для нових добрих спільних дій: треба зберегти хату Григора Тютюнника в його рідній Шилівці, створити там музей геніального земляка, гідно увічнивши його пам’ять напередодні 80-річчя від дня народження. Підтримати цю ідею тут же зголосився ще один лауреат, котрий і нагороду одержував за благодійну діяльність, – заслужений будівельник України, директор ТОВ “Науково-виробниче підприємство “Нафтогазсервіс” із Гадяча Анатолій Попельнюх.

Цікаві паралелі у часових вимірах творчості видатних земляків, зокрема й Панаса Мирного, навели автори книги нарисів “Історичні силуети” Валерій та Ігор Козюри з Лубен. А творчий доробок майстра народної вишивки Віри Забори був красномовніший за слова лауреатки.

Почесні грамоти обласної ради одержали номінанти премії – письменник Володимир Васильєв та член Національної спілки майстрів народного мистецтва України Наталія Свиридюк.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.