- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Дорога сірою стрічкою в’ється

Загальна довжина автомобільних доріг державного та місцевого значення з твердим покриттям у Кобеляцькому районі – понад 500 кілометрів. Ділянки на шляхах трапляються різні – хороші, задовільні, погані…
Траса Т-17-35 Кобеляки – Нехвороща – Селещина донедавна перебувала в майже непроїзному стані. В межах Кобеляцького району ця автодорога – одна з найбільш проблемних, давно не ремонтована, розбита вантажівками – нарешті стає придатною для проїзду. Там майже завершений ямковий ремонт. Тож район має дорогу, а місцевий підрозділ облавтодору – роботу. Відродження асфальтівки здійснюється завдяки співфінансуванню з районного і сільських бюджетів сільрад.
Розповідаючи про ремонт автомагістралей, голова райдержадміністрації Таміла Шевченко відзначає допомогу керівництва Укравтодору, начальника Служби автомобільних доріг Полтавської області Володимира Трояновського. Нещодавно на відрізку від Сухинівки до Канав працівники філії “Кобеляцький райавтодор” ДП “Полтавський облавтодор” засипали вибоїни і ями відфрезерованим матеріалом, покривають асфальтобетоном.
– Цією дорогою користуються наші люди, курсує шкільний автобус. Коштів на капремонт немає, тому було ухвалене рішення про виділення асигнувань з районного бюджету на ямковий, – розповідає Таміла Шевченко. – Хочу відзначити роботу нового керівника Кобеляцького райавтодору Олександра Мохова, з приходом якого погашені борги по зарплаті, підприємство почало працювати за співфінансуванням із сільрадами. Навіть люди, які розрахувалися, повернулись на роботу.
– За 9 місяців цього року колектив райавтодору, а це 38 працівників, виконав замовлень Служби автомобільних доріг по шляхах державного і місцевого значення на понад 9 мільйонів гривень і сільрад по сільських дорогах – на 2,5 мільйона, – зазначає керівник підприємства Олександр Мохов.
– Фінансування покращилося, робота і зарплата є. В цьому році взялися за сільські дороги, – розповів ветеран підприємства, котрий 33 роки відпрацював у дорожньому господарстві, виконроб Олександр Коваленко. – Зараз закінчуємо ремонт селищанської дороги біля села Сухинівка. Протяжність відремонтованих ділянок збільшилася, настрій в бригаді перед професійним святом хороший. Зараз готуємось до зимового утримання доріг, заготовлена достатня кількість піщано-сольової суміші.
– Головна подія дорожньої сфери нашого району в нинішньому році – це початок будівництва об’їзної магістралі навколо Кобеляк і транспортної розв’язки на перехресті шляхів Полтава–Олександрія і Дніпро–Кобеляки–Решетилівка у селі Бутенки. Це дороги державного значення, але і для району дуже важливі, – підсумовує Таміла Шевченко. – Об’єкт планується дворівневий: на Кременчук будемо їхати по мосту, на Кобеляки – під мостом. Розв’язка зменшить аварійність на цьому перехресті. Її будівництво планувалося десятками років і нарешті розпочалося.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]