- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Свято козацтва та футболу

Минулої суботи, у День українського козацтва, уже вчетверте відбувся футбольний турнір, присвячений пам’яті Володимира Григоровича Несена, у селі Тарасенкове Оржицького району. На місцевий стадіон прибули керівники району, сільські голови, гравці, вболівальники, щоб вшанувати світлу пам’ять знаного аграрія, доброго господаря та мудрого керівника.
Під час урочистої церемонії відкриття турніру голова профкому СТОВ “АФ “Оржицька” Надія Бура наголосила, що усе життя Володимира Григоровича Несена – це служіння справі і людям. Майже 20 років Володимир Григорович очолював агрофірму, яка за час його керівництва перетворилася з неперспективного радгоспу в потужне сільгосппідприємство. Немало випробувань посилав Всевишній Володимиру Григоровичу, але якими б важкими не були ті іспити, він завжди гідно їх складав. Переборював своєю працею, мудрістю, досвідом і любов’ю до землі, до людей. Затято непоступливий у переконаннях, він, незважаючи на політичний вітер, був вірний собі і даному слову. Наполегливість, старанність і даний Богом талант господарювати допомогли йому досягти вершин сільського господарства, заслужити глибоку шану колег, підлеглих, односельців, друзів. Володимир Несен кілька разів обирався депутатом Полтавської обласної ради. Він довгий час очолював Раду сільгосптоваровиробників району. В 2006 році йому було присвоєно почесне звання “Заслужений працівник сільського господарства України”. У 2007-му відзначено “Знаком пошани” Мінагрополітики. У 2014 році Володимиру Григоровичу присвоєно звання “Почесний громадянин Оржиччини”. Присутні вшанували пам’ять Володимира Григоровича Несена хвилиною мовчання, а кращі футболісти поклали квіти до його могили.
Зі святами учасників змагання вітали голова райдержадміністрації Олена Кражан та голова районної ради Володимир Козина. Під час церемонії нагородження спільними грамотами районної ради та адміністрації за розвиток і популяризацію футболу, багаторічну активну участь у спортивному житті району було відзначено Сергія Гришка (Новооржицьке), Олександра Кургана (Чутівка), Валентина Вальчука (Тарасенкове), Олександра Чепу (Денисівка), Валерія Дудку (Вишневе), Олександра Кузьменка (Сазонівка). Перед початком турніру голова РО ВФСТ “Колос” АПК Геннадій Коршун підбив підсумки чемпіонату Оржицького району з футболу. Капітанам команд основного та юнацького складів, які посіли І, ІІ, ІІІ місця, було вручено грамоти, а переможцям – кубки.
Слова вдячності учасникам турніру за вшанування пам’яті батька адресували директор СТОВ “АФ “Оржицька” Валентин Несен та Райозерський сільський голова Анатолій Несен. Традиційно засновники турніру вручили кожній команді заохочувальну грошову нагороду, побажали чесної боротьби та цікавої гри.
За перехідний кубок на стадіонах Тарасенкового і Золотух боролися 10 команд з Вишневого, Золотух, Денисівки, Новооржицького, Оржиці (ветерани та ФК “Ювента”), Савинців, Сазонівки, Тарасенкового і Чутівки. За результатами матчів у грі за третє місце в Тарасенковому місцеві футболісти зустрілися із футболістами Золотух. З перевагою в один м’яч перемогу святкували господарі. Цікавим був поєдинок за перше місце. У фінальному поєдинку за звання кращого боролися команди з Денисівки і Савинців. Як зазначив суддя змагань, гра була досить тактична. Не обійшлося без попереджень і жовтих карток. Упродовж матчу глядачі так і не побачили забитих м’ячів. Більшість ігрового часу м’яч перебував або у центрі поля або на половині савинчан. Та того дня м’яч просто не хотів залітати у їхні ворота: то штанга, то перекладина, то переліт… І лише за результатами післяматчевих пенальті вдалося визначити переможця. Завдяки влучному удару воротаря Романа Левадного кубок турніру завоювали футболісти Савинців. Варто зазначити, що таким же ударом у матчі з тарасенківчанами Роман вивів команду у фінал, а упродовж турніру не раз його впевнена гра радувала вболівальників.
Отож за результатами турніру грамотами районної організації “Колос” та грошовими преміями відзначено: за третє місце – гравців з Тарасенкового, за друге – команду з Денисівки, за перше – футболістів із Савинців, які й стали володарями кубка.
Під час турніру було визначено кращих гравців, яких теж відзначено грошовою премією. Кращим захисником став Олександр Виблий (Тарасенкове), воротарем – Олександр Козін (Новооржицьке), півзахисником – Валерій Дудка (Вишневе), нападником – Євген Тяжлов (Сазонівка).
Змагання проходили в дружній атмосфері, учасники турніру показали хорошу змістовну гру, якою порадували своїх уболівальників. Такі змагання дають можливість більш масово залучати населення району до занять улюбленими видами спорту, а також спонукають вести здоровий спосіб життя.

Тетяна ВЕЛЯДА
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]