- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Спортивний калейдоскоп

Греко-римська боротьба
Міжнародний турнір з греко-римської боротьби “Надія” відбувся у Полтаві. У змаганнях брали участь спортсмени з Полтавської, Харківської, Київської та інших областей України, з Молдови та Ізраїлю.
П’ятеро спортсменів з Полтавщини завоювали медалі. “Срібло” вибороли Андрій Гура з Кременчука та Георгій Євтушенко з Полтави, “бронзу” – Денис Шиян і Віталій Рубан з обласного центру та Ерік Шевченко з Кременчука.
Вітрильний спорт
Вихованець ДЮСШ №3 Горішніх Плавнів Дмитро Марценковський (тренер – Віталій Васильєв) виборов перемогу у вітрильній регаті яхт класу “Фінн” Кубка пам’яті Валентина Манкіна, яку провели в київському яхт-клубі “Оболонь”. Валентин Манкін – єдиний у світі яхтсмен, який вигравав золоті олімпійські медалі у трьох різних класах: “Фінн” 1968 року, “Темпест” 1972-го і “Зоряний” у 1980 році.
Тхеквондо
У Полтаві пройшов чемпіонат області з тхеквондо серед юнаків. Переможцями у різних категоріях стали: Давид Гаврилов, Ярослав Кива, Вадим Маслюк, Марко Крамаренко, Микита Медвєдєв, Анастасія Вередун, Каміла Гончаренко, Карина Сузима, Аміна Михайлова, Артем Плескач, Іван Ситник, Назар Гаврись, Артем Журавель, Ігор Штефанець, Марк Коне, Катерина Ступак, Єлизавета Лазарєва, Ліна Когут, Яніна Дьоміна.
У командній першості найбільше нагород завоювала команда Полтавської федерації тхеквондо ВТФ. Кращими тренерами турніру визнані Андрій та Ірма Нечитайли.
* * *
Відбувся відкритий чемпіонат області з тхеквондо серед дітей, кадетів та юніорів. Переможцями турніру серед полтавців стали: Тимур Дідух, Радислав Волчановський, Максим Колба, Дем’ян Кошелів, Олег Савченко, Кирило Лобов, Вадим Боярин, Геворг Петросян, Володимир Ярош, Богдан Селезньов, Олена Хіміч, Аміна Баккаєва.
* * *
Днями у Харкові відбувся чемпіонат України з тхеквондо. Представники Полтавщини вибороли тринадцять медалей різного гатунку. Троє тхеквондистів стали чемпіонами України – Катерина Ступак (юнаки і дівчата, вагова категорія 27 кг) та Анастасія Коновал (юнаки і дівчата, до 40 кг) з Полтави, а також Олександр Лизун (дорослі, до 58 кг) з Кременчука.
Хокей
Матч чергового туру Української хокейної ліги між ХК “Кременчук” та харківським “Динамо” кременчужани провели на тимчасовій “домашній” арені в Броварах. Зустріч закінчилася перемогою “Кременчука” з рахунком 5:3.
Футзал
Спорткомплекс Полтавського заводу медичного скла приймав матч першого туру першого етапу вищої ліги жіночого чемпіонату України з футзалу. Полтавська команда “ПЗМС” стартувала з домашньої гри і перемогла команду ДЮСШ “Багіра” з Лимана Донецької області.
Мотобол
У Стовбиній Долині Новосанжарського району провели розіграш мотобольного кубка, присвяченого пам’яті мецената і мотоболіста Володимира Хопти. Участь в іграх взяли місцева команда “Колос” (ветерани) і мотобольні збірні України та Білорусі.
За результатами турніру кубок виграла команда “Колос”, у складі якої Хопта виїжджав на мотобольне поле як гравець і відродженню якої допомагав як меценат.
Баскетбол
Кременчуцька баскетбольна команда “Кремінь-КДЮСШ-2” в рамках другого туру вищої ліги чемпіонату України з баскетболу двічі зіграла на виїзді з “Харківськими соколами”. В обох поєдинках кременчужани поступилися: 74:60 і 78:62.
Футбол
Новим володарем Кубка Полтавської області з футболу серед аматорських команд стала “Олімпія” з Савинців Миргородського району. У фінальному матчі на полтавському стадіоні “Динамо” чинний чемпіон і володар кубка “Олімпія” здолала великобагачанську “Рокиту” в основний час з рахунком 2:0 та записала собі в актив черговий почесний трофей.

Print Friendly, PDF & Email [1]