- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Інформаційний кур’єр

Відбулася презентація проекту “Організація допомоги маломобільним та немобільним жертвам націонал-соціалізму і передача їхнього життєвого досвіду молоді шляхом історичного діалогу”, який буде реалізовуватись у Полтаві, Горбанівці Полтавського району і Котелевському районі. Проект розрахований до 2019 року, виконують його Полтавська міська спілка колишніх політичних в’язнів фашистських концтаборів у партнерстві з ГО Педагогічний центр “Академія” та Котелевська РДА при фінансовій підтримці німецького федерального фонду “Пам’ять. Відповідальність. Майбутнє”.
Метою ініціативи є поліпшення життя жертв нацизму, до числа яких належать колишні в’язні концтаборів та гето; особи, що притягувалися до примусової праці; жертви нацистської окупації; малолітні в’язні; діти, які народилися в місцях примусових робіт; діти, які втратили батьків під час війни, – усі ці люди входять до цільової групи проекту.
– Наше завдання – вивчення життєвих історій очевидців Другої світової війни і створення Книги Пам’яті для прийдешніх поколінь, – розповіла керівник проекту Олена Говорова.
Так, у Полтаві та Котельві волонтери відвідуватимуть маломобільних стареньких людей з цільової групи, надаватимуть їм допомогу, вітатимуть зі святами та записуватимуть спогади. Також у рамках проекту проводитимуть зустрічі у клубі спілкування для мешканців Горбанівського геріатричного пансіонату.
***
Під час робочої поїздки до Львівської області освітяни Полтавщини з метою обміну досвідом в управлінні навчальними закладами побували у навчально-реабілітаційному центрі для дітей із вадами “Левеня” в обласному центрі та у новозбудованій школі-гімназії І–ІІІ ступенів у селі Наварія Пустомитівського району, повідомляє прес-служба Полтавської ОДА.
Школа розрахована на 300 учнів, зараз тут навчається 241 школяр, працюють 31 вчитель та 17 людей обслуговуючого персоналу, включаючи медсестру, психолога та асистента вчителя, який допомагає у випадку навчання в класі дитини із особливими потребами.
Директор Ольга Кметик-Подубінська наголосила, що інклюзивну освіту запровадили цього року, та в їхньому закладі таке практикувалося давно, але в іншому форматі.
На подвір’ї побудований спортивний комплекс за 3,5 мільйона гривень.
Директор департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Олена Харченко запросила місцевих вчителів відвідати школи нашої області.
***
У Полтавській районній раді привітали команду Щербанівської сільради, яка представляла Полтавщину на Всеукраїнських змаганнях “Краще спортивне село України 2017 року” і посіла третє призове місце. Турнір пройшов на спортивній базі “Україна” ФСТ “Колос” у Ворохті Івано-Франківської області. Для щербанівських спортсменів такі змагання стали вдалим дебютом.
***
Другий об’єкт пілотного проекту, покликаний зменшити аварійність на автошляхах, будують у Семенівці.
На трасі Т-17-16 Хорол–Семенівка–Кременчук споруджується конструкція, що примусово зменшує швидкість машин – елемент спеціальної системи, яка називається Тaffic calming measures. Конструкції штучного обмеження швидкості споруджуються в рамках трирічної національної програми підвищення безпеки на дорогах.

Print Friendly, PDF & Email [1]