- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Захоплення доньки підтримує мама

У Полтавській бібліотеці-філії для дітей №10 учням 7-В класу школи №19 та дорослим презентували виставку малюнків юної читачки бібліотеки Вікторії Дикань. Віка навчається в 4-А класі ЗОШ №29 і відвідує художню школу, її викладач – Ірина Іванівна Латишко.
Окрім малювання, дівчинка захоплюється сучасними танцями, любить мандрувати. Разом з мамою Тетяною Георгіївною їздить на екскурсії по Полтаві, в інші регіони. Були в Опішні, Диканьці, Одесі. З татом Віка влітку побувала у Бердянську біля моря. У нових місцях юна художниця знаходить нові сюжети для своїх малюнків.
На презентації виставки Віку Дикань запитали, що вона любить малювати найбільше?
– Природу і тварин, – відповіла дівчинка.
Мала школярочка ще дуже полюбляє читати. Тому на папері часто зображує героїв казок.
– Ми з донькою багато чим захоплюємось, – розповіла мама Віки, Тетяна Георгіївна. – Весь вільний від роботи час намагаюся присвячувати дитині.
В дитинстві мама також захоплювалася мистецтвом, малювала, займалася фітнесом і танцями. Вона – чудовий приклад для дочки. Так само, як і бабуся, Тетяна Іванівна, яка теж багато читає, гарно вишиває бісером і малює. Уся родина підтримує Віку в творчих спробах і допомагає розвинутися її таланту. А на заняття в художню школу дівчинку супроводжує дідусь!

Наталія ЖОВНІР,
журналіст.

Print Friendly, PDF & Email [1]