- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Сільські маршрути “Олімпійської лабораторії”

Полтавське обласне відділення Національного олімпійського комітету України організувало зустріч чемпіона світу та Європи з боксу полтавця Олександра Хижняка з учнями Кошманівської школи Машівського району. Спілкування відбулося в межах проекту #OlympicLab (“Олімпійська лабораторія”), який реалізує НОКУ. Ця ініціатива, що стартувала минулого року, знайомить учнівську молодь з олімпійським рухом, Олімпійськими іграми, видатними спортсменами України і світу, пропагує заняття спортом.
Разом із сином-чемпіоном зі школярами поспілкувався батько спортсмена, заслужений тренер України з боксу Олександр Хижняк-старший.
Діти запитували чемпіона світу в любительському боксі про те, що їх найбільше цікавило, а гість визначив п’ятьох учнів, які, на його думку, поставили найцікавіші запитання. Вони отримали подарунки та сувеніри від Національного олімпійського комітету.
Школярі також позмагалися між собою у різноманітних естафетах, а по закінченні переможці отримали призи від свого спортивного кумира.
Директор відділення НОК України у Полтавській області Інеса Гетьман вручила директору школи Володимиру Моцаренку книгу “Олімпійська спадщина”, спортивний інвентар та олімпійські сувеніри для учнів.
– Цей захід покликаний заохотити дітей до занять спортом. І ми матимемо не лише здорову націю, а й нових олімпійських учасників, – зазначила Інеса Гетьман.
– Тут діти такі всі усміхнені. Викладачі і директор цього закладу зацікавлені, щоб учні вели здоровий спосіб життя та прославляли місце, де вони живуть. Я відвідував школи нашого міста Полтави і можу сказати, що спорт у місті та області розвивається, – сказав чемпіон світу Олександр Хижняк.
Нинішній рік став для Олександра зірковим – він виборов золоті медалі чемпіонатів континенту і планети, визнаний кращим боксером на чемпіонаті світу.
– Ці звання, поєдинки, в яких я виграв, принесли перемогу і для нашого міста, і для нашої країни, – наголосив чемпіон.
Національний олімпійський комітет назвав полтавця боксера Олександра Хижняка кращим спортсменом вересня в Україні.

Анна ДОРОШЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]