- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Проекти для юних патріотів

На засіданні Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при облдержадміністрації йшлося про проекти в цій царині, якими опікуються департаменти та управління ОДА, Головне управління національної поліції в Полтавській області. Провів засідання начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА Олександр Буцький.

Відповідно до Програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді у Полтавській області на 2016–2020 роки департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації займається, зокрема, налагодженням дієвої співпраці з громадськими організаціями, інформуванням ЗМІ про діяльність інститутів громадянського суспільства.
– Цього року проведено конкурс проектів громадських організацій, на виконання яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету. Переможцями стали 6 проектів, з яких 3 – національно-патріотичного спрямування: “Військова служба за контрактом” (виконавець – Полтавське обласне відділення Українського фонду культури), “Майстерня відповідального українця” (виконавець – громадська організація “Полтавське молодіжне православне братство”), “Літературно-краєзнавчі маршрути “Земляки” (виконавець – обласна організація Національної спілки письменників України), – розповіла начальник відділу інформаційно-аналітичної роботи та видавничої справи департаменту Оксана Лісан.
Зокрема, за підсумками “Майстерні відповідального українця”, покликаної пропагувати громадянську активність, частина учасників об’єдналася в ініціативну групу, яка втілює у життя нові молодіжні проекти – турнір “Що? Де? Коли?”, арт-пікнік у дендропарку.
Окремо Оксана Лісан доповіла про видання соціально значущих книг за кошти обласного бюджету. Член Координаційної ради, журналістка філії ПАТ “НСТУ” “Полтавська регіональна дирекція “Лтава” Наталія Святцева внесла пропозицію про кампанію із розміщення соціальної реклами в громадському транспорті, де вона стане доступною якомога більшій кількості людей.
Йшлося на засіданні також про патріотично-спортивні заходи, організовані для учнівської молоді правоохоронцями, військово-патріотичними центрами, клубами, гуртками.

Вікторія КОРНЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]