- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Нащадки Івана Піддубного

Фінал анонсованих раніше відкритих змагань із силового екстріму “Богатирські ігри” відбувся на Театральній площі обласного центру. Українських силачів, нащадків легендарного богатиря і борця Івана Піддубного та полтавців, які прийшли подивитися видовищне шоу, привітали представники організаторів – начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА Олександр Буцький, голова Гадяцької РДА, очільник асоціації силових видів спорту Олексій Матюшенко, директор фітнес-клубу “Спейс” Мирослава Демченко, головний суддя змагань, майстер спорту міжнародного класу з пауерліфтингу Денис Дубровський.
Відбірні етапи змагань пройшли влітку в Лубнах і Гадячі, а проміжний міжнародний турнір “Богатирських ігор” – під час Сорочинського ярмарку.
Нині змагалися восьмеро переможців цих відборів. Спортсмени переносили на задану відстань снаряди – “коромисло” і “колоду” вагою 160 кілограмів, піднімали та рушали автомобілі, вижимали 90-кілограмову гантель, перекочували 300-кілограмове колесо і навіть “жонглювали” бетонними кулями. Переможцем став Ярослав Апальков із Дніпра, котрий лідирував майже в усіх вправах.
– Змагання нелегкі, суперники титуловані, але варто поборотися. Усім дякую за підтримку, – відзначив спортсмен.
Силовий конкурс і заохочувальні призи підготували й для глядачів – бажаючі мали розкрутити “карусель” з чотирма дівчатами, підсилену додатковими “штангами”. Сміливці отримали сертифікати на відвідування фітнес-клубу-організатора. Змагання богатирів супроводжувалися презентаціями спортивних магазинів і автосалонів (до речі, автомобіль для вправ було надано одним із них) та концертними номерами.
Одночасно по вулиці Соборності між театром імені М. В. Гоголя і ЦУМом тривав ще один захід для молоді – показ здобутків навчальних закладів у рамках фестивалю під відкритим небом “Наукові пікніки”.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]