- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Литовський досвід – для українського бізнесу

Делегація провідних литовських підприємців і представників бізнес-еліти на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні Марюсом Януконісом у рамках Днів Литви відвідала Кременчук.
У головній залі Кременчуцької міської ради поважних гостей із Литви, а також представників влади й бізнесу Сумської, Черкаської, Кіровоградської, Дніпропетровської областей зустрічали міський голова Кременчука Віталій Малецький, президент Полтавської торгово-промислової палати Володимир Олійник, місцеві підприємці.
Віталій Малецький зазначив:
– Кременчук – це місто стрімкого розвитку й запровадження інновацій. Зокрема впроваджується обладнання багатоповерхових будинків лічильниками тепла литовської фірми “Axis”. Ми плануємо продовжувати роботу із застосування у місті енергозберігаючих технологій і сподіваємося на підтримку наших литовських партнерів.
Віталій Малецький окремо подякував гостям за допомогу у лікуванні й реабілітації українських воїнів – учасників АТО.
– Литву з Полтавським регіоном й особливо з Кременчуком поєднують давні й плідні бізнес-зв’язки у сфері енергоефективності, освіти. Під час подорожі з аеропорту до Кременчука ми помітили, що українські дороги не ідеальні, але значно кращі, ніж були кілька років тому. Так і українська держава – зробити іще треба дуже багато, але ви обрали вірний європейський курс розвитку, й ми готові допомагати, ділитися досвідом, розвивати стосунки в сфері бізнесу, – запевнив українських партнерів Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс.
Під час бізнес-зустрічі президент Вільнюської торгової, промислової та ремісничої палати Сігітас Леонавічюс повідомив, що члени депутатського корпусу литовського міста Алітус підтримали ідею встановлення побратимських зв’язків із Кременчуком. Також було підписано низку меморандумів про двостороннє співробітництво у сфері бізнесу й торгівлі, українські й литовські підприємці обмінялися досвідом ведення бізнесу.

Юлія ДУМКА-КОНДРАТЬЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]