- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Інформаційний кур’єр

Полтавський район відзначив 92-гу річницю від дня утворення. На урочистостях з цієї нагоди голова районної ради Михайло Кононенко, голова РДА Ігор Карімов привітали ветеранів і трудівників приміського району. Нині тут діють 175 сільськогосподарських та 20 промислових підприємств.
Регіональний фестиваль-конкурс “Полтавські передзвони”, присвячений 92-й річниці заснування району, пройшов у Будинку культури в Щербанях. Солісти та ансамблі позмагалися у номінаціях народного й естрадного вокалу.
***
На Полтавщині відзначили Міжнародний день людей похилого віку і День ветерана. Так, в Оржиці пройшло районне свято народної пісні, учасниками якого стали ветеранські колективи, зокрема вокальний ансамбль “Нев’янучі мальви” Оржицького територіального центру соціального обслуговування населення, фольклорні ансамблі “Червона калина” Новоіржавецького СБК, “Лазірківчанка” з Лазірок та інші.
У Хоролі ветеранів почастували ласощами, привітали святковим концертом і вручили відзнаки. Пошанований значний внесок людей старшого покоління у розбудову Хорольського краю. Перед присутніми з концертними номерами виступили творчі колективи, в тому числі ветеранський гурт “Надвечір’я”.
На зустріч з нагоди Дня ветерана запросив Полтавський міський будинок культури. Ветеранські й ретро-колективи підготували танці, пісні, сценки, виставки виробів своїх умілих рук. Поважні пані у вечірніх сукнях, сиві чоловіки при краватках танцювали вальси і танго, помолодшавши одразу на кілька десятків літ.

Print Friendly, PDF & Email [1]