- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Інформаційний кур’єр

В Омельнику Кременчуцького району на засіданні постійної депутатської комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування за участю науковців ішлося про забруднення повітря в районі Північного промислового комплексу Кременчука. У роботі комісії взяв участь перший заступник голови обласної ради Євгеній Холод. Представники трьох підприємств – ПАТ “Транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія “Укртатнафта”, ПАТ “Кременчуцький завод технічного вуглецю” та Кременчуцької ТЕЦ ПАТ “Полтаваобленерго” – заперечили звинувачення громадськості у можливій причетності їхніх підприємств до смороду в повітрі північної частини міста. На пропозицію голови комісії Ігоря Горжія засідання рекомендувало Кременчуцькій міській раді разом із промисловцями та науковцями з’ясувати причину забруднення повітря і шляхи його усунення. Комісія також підтримала проекти кількох рішень, що пропонуються до порядку денного чергової сесії обласної ради.
* * *
Депутати обласної ради, члени постійної комісії з питань екології та раціонального природокористування відвідали ПАТ “Транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія “Укртатнафта”. За словами заступника голови правління компанії Сергія Кошелюка, підприємство входить до десятка найбільших платників податків в Україні. Обсяг переробки нафти становить 3,5 млн тонн. Тут працюють понад 4 тисячі людей. Середня заробітна плата – 9 тисяч гривень. Голова профспілкового комітету “Укртатнафти”, депутат обласної ради Василь Хоменко розповів про потужну соціальну сферу компанії: сучасний Палац культури, заміський дитячий табір, санаторій-профілакторій, медчастину, комбінат громадського харчування, спорткомплекс, чотири басейни тощо.
Депутати обласної ради разом із журналістами оглянули виробничі потужності, особливу увагу звернули на екологічні заходи підприємства.

Print Friendly, PDF & Email [1]