- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Полтавщина готова до опалювального періоду

Відбулася селекторна нарада щодо готовності паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та соціальних об’єктів регіонів України до опалювального сезону. Нараду провів заступник міністра регіонального розвитку Едуард Кругляк. На зібранні представники обласних державних адміністрацій доповіли про рівень підготовки до осінньо-зимового періоду. Заступник голови Полтавської ОДА Олег Пругло наголосив на готовності Полтавщини вступити до цьогорічного опалювального сезону.
– З проблем у нас тільки фінансові, технічних немає. Труднощі з’являються через несплату за комунальні послуги. Через це у нас брак обігових коштів, за які ми зазвичай готуємо комунальні підприємства, – пояснив Олег Пругло.
Об’єкти соціальної сфери області до опалювального сезону готові. Газова служба, підприємства теплоенергетики і водопостачання перевірили відповідні прилади обліку, провели гідравлічні випробування систем опалення, відремонтували теплові та водопровідні мережі. На випадок аварійних відключень служби заготовили необхідну кількість палива для роботи автономних електрогенераторних та твердопаливних котлів.
Проводиться поетапна реконструкція котелень із застарілим техобладнанням. Їх райони області та комунальні підприємства переоснастять на альтернативне природному газу паливо, зазначив директор департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства ОДА Тимофій Голбан.
Станом на перше вересня всі заклади освіти і науки, охорони здоров’я повністю готові до опалювального сезону. В житловому фонді до холодів комунальні служби підготували 5586 будинків. З них комунальної власності – 4247, ОСББ та ЖБК – 658 і 381 відповідно.
До кінця 2017 року підприємства комунальної теплоенергетики забезпечать стовідсоткове встановлення лічильників, повідомив Тимофій Голбан.
Підприємства водопровідно-каналізаційного господарства замінили або провели ремонт 59,9 кілометра водопровідних мереж. Це 84 відсотки від плану. На виконання підготовчих і ремонтних робіт на об’єктах водопостачання та водовідведення спрямували 10,5 мільйона гривень.
– Я задоволений проведеною підготовчою роботою області до нового опалювального сезону. Є чим пишатися, – прокоментував голова Полтавської ОДА Валерій Головко. – Ми старалися для людей.

Прес-служба облдержадміністрації

Print Friendly, PDF & Email [1]