- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Уряд нарощує видобуток українського газу

Готовність до зими – 95 відсотків
Цього року Урядом України місцевій владі виділені рекордні 9 мільярдів гривень на підготовку до нового опалювального сезону. На цей час рівень готовності до опалювального сезону 2017/2018 становить 95,6 відсотка.
Для створення паливних запасів уже накопичено 1,9 мільйона тонн вугілля, що вдвічі більше проти минулого року. У підземні газові сховища закачано близько 15 мільярдів кубометрів газу.
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман коментує: “Ми достойно розпочнемо та пройдемо черговий опалювальний сезон. У нас достатньо запасів газу й вугілля, все буде добре з електроенергією, з теплом у кожній українській оселі. Водночас я прошу місцеву владу дружити із синоптичними службами, аби перший сніг не впав на голови зненацька. Щоб в оселях було затишно, світло й тепло, а люди ходили чистими тротуарами”.
Після реформи децентралізації приріст місцевих бюджетів становить 100 мільярдів гривень. Завдання громадськості – контролювати напрямки використання цих коштів. І Прем’єр-міністр України ініціював практику звітів керівників областей про проведену роботу за кошти, які надійшли від реформи децентралізації.
Позитивної динаміки набрала оплата населенням житлово-комунальних послуг.
Видобуток українського газу росте
Україна має всі можливості для нарощування видобутку, оскільки є однією з найбагатших держав Європи за покладами палива. За даними державної компанії “Укргазвидобування”, запаси газу в Україні перевищують 900 мільярдів кубометрів.
Обраний Урядом курс дозволить у 2020 році вийти на повну енергетичну незалежність України та змінити цінову політику на ринку палива – в бік зменшення його вартості.
До кінця цього року планується видобути 15,2 мільярда кубометрів газу, наступного року – вже 16,5 мільярда. Добовий видобуток газу продовжує триматися на максимальних за останні п’ять років показниках – 42 мільйони кубометрів.
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман ініціював проведення повного аналізу ситуації у газовидобувній галузі – від адміністративних питань до відносин з обласними радами, передусім в питаннях блокування роботи держкомпаній – затягування погодження спецдозволів обласними радами.
Виконання урядової Програми 2020 матиме величезний позитивний вплив на всю Україну, бо це додаткові 200 мільярдів гривень до росту ВВП, 2 мільярди доларів на економії імпортного газу, 1 мільярд гривень збільшення доходів громадян та 20 тисяч нових робочих місць.

За матеріалами, наданими Секретаріатом Кабінету Міністрів України.

Print Friendly, PDF & Email [1]