- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Стартує співпраця з ProZorro.Продажі

Обласна рада підписала Декларацію про співпрацю з електронною системою ProZorro.Продажі. Йдеться про перспективу прозорого й ефективного продажу та передачі в оренду комунального майна.
– Полтавська обласна рада є інноваційним органом місцевого самоврядування в Україні, – сказав голова обласної ради Олександр Біленький, відкриваючи захід. – Ми одними з найперших підписали договір на користування системою ProZorro, чим показали приклад і для районних та міських рад області. Ми готові йти далі: зробити аналіз свого комунального майна і визначитися, який пакет готові виставити на приватизацію, який – на передачу в оренду. Скільки це буде коштувати, диктуватиме ринок.
Як прозвучало під час презентації, Декларацію про співпрацю з ProZorro. Продажі вже підписали великі державні підприємства і ціла низка міських рад. Серед обласних рад Полтавська приєдналася до проекту першою.
“ProZorro.Продажі йде шляхом, який вже прокладено командою реформи закупівель, – підкреслив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов. – Зараз ProZorro.Продажі проходить пілотний етап, і тому дуже важливо залучати постачальників – державні й комунальні підприємства. Це дасть їм можливість навчитись працювати з системою і вже сьогодні отримувати ринкові ціни за оренду і продаж майна”.
Зі свого боку керівник проекту ProZorro.Продажі Олексій Соболєв розповів, що за рік роботи проекту в пілотному режимі вдалося реалізувати майна послуг більш ніж на 2,5 млрд грн. “Ми розпочали з продажу активів банків-банкрутів і вже досягли значних успіхів. Зараз активно розвивається напрямок продажу майна державних і комунальних підприємств. І у нас є вже успішні кейси, коли ціни на державні активи протягом аукціону зростають в рази”, – зазначив Олексій Соболєв.
Він наголосив, що для місцевих органів влади комунальних підприємств ProZorro.Продажі є найкращим інструментом продажу майна. “Ми забезпечуємо просту і швидку реалізацію майна за ринковю ціною. Система проста і надійна у використанні. Крім того, ми забезпечуємо повну підтримку – як технічну, так і юридичну”, – сказав Олексій Соболєв, додавши, що запрошує до підписання аналогічної декларації ще й міську владу Полтави.
Нагадаємо, що до проекту вже приєдналися Міністерство інфраструктури України, Донецька військово-цивільна адміністрація, Маріупольська міська рада, Тернопільська, Вінницька та Львівська міські ради, а також державні й комунальні компанії, такі, як Укргазвидобування, Укренерго, Енергоатом, ПриватБанк, Нафтогаз, Укрпошта, Укравтодор, КП “Київський метрополітен”, Запорізький титано-магнієвий комбінат, НАК “Надра України” та інші.

Ольга ЩЕГЛОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]