- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Додаткові кошти на оздоровлення учасників АТО

Цьогоріч змінено порядок забезпечення учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням через органи соціального захисту населення: для них передбачено вільний вибір санаторно-курортного закладу відповідно до медичних показань.
Забезпечення путівками проводиться шляхом відшкодування вартості послуг санаторно-курортним закладам на підставі тристоронньої угоди, укладеної між учасником АТО, управлінням соціального захисту населення та санаторієм.
Вартість такого лікування за рахунок коштів Державного бюджету не може перевищувати граничний розмір вартості путівки, визначений Мінсоцполітики. Згідно з вимогами законодавства у разі, коли вартість санаторно-курортного лікування в обраному санаторії перевищує визначений граничний розмір вартості путівки, доплата цієї різниці здійснюється за рахунок власних коштів учасника АТО.
У квітні 2017 року Полтавській області виділено 854 тис. грн для забезпечення санаторно-курортним лікуванням 140 учасників АТО, станом на 10.08.2017 р. укладено 88 угод для надання послуг із санаторно-курортного лікування.
Враховуючи кількість осіб, які перебувають на обліку для забезпечення санаторно-курортним лікуванням, департамент соціального захисту населення облдержадміністрації звертався до Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції щодо збільшення фінансування на санаторно-курортне лікування учасників АТО.
У серпні 2017 року області виділено додатково 1,3 млн грн, що дозволить оздоровити 204 учасники бойових дій з числа учасників антитерористичної операції.
Нагадуємо, що для забезпечення санаторно-курортним лікуванням учаснику антитерористичної операції потрібно звернутися до органів соціального захисту населення з довідкою лікувальної установи форми № 70/о та пакетом документів (паспорт (копія та оригінал), копія посвідчення учасника бойових дії або інваліда війни, довідка про безпосередню участь в антитерористичній операції).
Через органи соціального захисту населення не забезпечуються санаторно-курортними путівками учасники АТО, які підлягають забезпеченню путівками через органи Міноборони, МВС, СБУ, ДСНС, адміністрацію Держприкордонслужби, адміністрацію Держспецзв’язку та інші державні органи відповідно до Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками до санаторно-курортних закладів військовослужбовців, ветеранів війни, ветеранів військової служби, органів внутрішніх справ та деяких інших категорій осіб і членів їхніх сімей, затвердженого постановою Кабміну від 27.04.2011 р. № 446.

Людмила КОРНІЄНКО,
директор департаменту
соціального захисту населення ОДА.

Print Friendly, PDF & Email [1]