- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Автотрактор МЕЗ-330 проходить випробування

Партнерська розробка ПрАТ “АвтоКрАЗ” і Національного наукового центру “Інститут механізації та електрифікації сільського господарства” – автотрактор МЕЗ-330 – пройшла попередні випробування у дослідному господарстві “Оленівське” ННЦ “ІМЕСГ”. Автотрактор був укомплектований напівпричіпним семикорпусним оборотним плугом із шириною захвату 2,8 метра “Hektor 1000” виробництва фірми “Vogel Noot”. Проведені випробування передбачали узгодження елементів агрегатування МЕЗ-330 та плуга, відпрацювання схеми руху орного агрегата (в борозні чи під борозною) та визначення робочої швидкості руху агрегата.
Нагадаємо, що агроновація МЕЗ-330 створена на шасі всюдиходу КрАЗ-6322 із валом відбору потужності, комплектом гідравліки, додатковим навішуванням під плуг та іншим сільгоспобладнанням. Автотрактор МЕЗ-330 може виконувати транспортні та польові роботи, зокрема вносити добрива, обробляти ґрунт, сіяти, захищати посіви, виконувати транспортно-перевантажувальні операції. На перший зразок, який експонувався на “Агро-2017” і здобув вищу відзнаку виставки – золоту медаль, було встановлено кузов для внесення органічних добрив.
Наступним етапом випробувань буде встановлення тягово-швидкісних характеристик МЕЗ-330, визначення реальних витрат пального МЕЗ-330 на оранці, визначення буксування рушіїв під час виконання оранки та оптимальних параметрів тиску в шинах коліс МЕЗ-330 з метою отримання найбільшого тягового зусилля. Наразі на МЕЗ-330 встановлюється вимірювальне обладнання для визначення сили тяги, витрат пального, коефіцієнта буксування.

Діна СТЕГАНЦЕВА
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]