- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Нам є чим пишатися, є що захищати

У ЦЬОМУ в черговий раз переконуєшся, коли буваєш на горі Пивисі, що на південній околиці древнього Градизька. З найвищого узвишшя Лівобережної України відкриваються неймовірної краси краєвиди, манить неозора далеч.

Щоб якомога більше людей дізналися про оповиту легендами гору Пивиху і привернути увагу громадськості до порятунку цієї історико-геологічної пам’ятки від руйнування, нещодавно там був проведений екологічний фестиваль. Упродовж кількох днів на Пивисі тривали різноманітні майстер-класи, працювали фотозони, вирував ярмарок. Так, шанувальники старовинних ремесел мали змогу навчитися плести з лози кошики, створювати картини з ниток, майструвати родинні обереги, власноруч виготовляти глечики й кувати собі на щастя підкови. Любителі екстриму отримали можливість помилуватися краєвидами Кременчуцького водосховища й Пивихи з повітря, з води й під час піших прогулянок.
На величезній сцені виступали музиканти з Києва, Кременчука, Глобиного, Горішніх Плавнів. Серед них, зокрема, – гурти “Mad Heads”, “ТНМК”, “Село і люди”.
Фестиваль був надзвичайно насиченим і тривав від ранку й до ранку. Його гості ночували просто неба – в кемпінговому містечку, організованому селищною владою Градизька Глобинського району. Спрямування заходу, як і планувалося, було сімейним, тож цікаво було всім – і дорослим, і малечі.

Юлія ДУМКА-КОНДРАТЬЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]