- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Інформаційний кур’єр

* * *
Полтавці, гості міста відзначили 164-річчя Володимира Короленка. Шанувальники творчості письменника поклали квіти до його могили.
До 75-річчя Короленка в місті відкрили його дім-музей.
– А до століття Володимира Галактіоновича відбудували будинок для літературної експозиції. Люди приходили сюди, в ці зали, читали твори Короленка. Багато полтавців на той час пам’ятали його, – розповіла науковий співробітник літературно-меморіального музею В.Г. Короленка Людмила Ольховська. – До 125-річчя письменника була повністю відтворена меморіальна експозиція, і будинок Короленка постав таким, яким він був за його життя.
Музейні працівники зазначили: приємно, що кожного року в день народження Володимира Галактіоновича у музеї багатолюдно. Це свідчення того, що полтавці пам’ятають Володимира Короленка.
* * *
Миргород відвідали експерти канадсько-українського проекту “ПРОМІС”. Мета візиту – вивчення перспектив створення у місті бізнес-центру, на базі якого навчатимуться майбутні працівники аграрної сфери. За словами директора проекту Олександра Кучеренка, Полтавська область є перспективним регіоном для розвитку сільськогосподарського виробництва та залучення в агросектор IT-технологій.
* * *
У Пирятинській районній раді підбили підсумки 12-ї екологічної експедиції. Про її результати повідомив доцент кафедри екології та охорони навколишнього природного середовища Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка, кандидат біологічних наук Анатолій Подобайло. В експедиції взяли участь викладачі, науковці та студенти КНУ, учнівська молодь Пирятинського району. Всіляко сприяли акції працівники національного природного парку “Пирятинський”.
Найцікавішою знахідкою екологів став найбільший кулик фауни України “грицик великий”, який занесений до Європейського червоного списку. На території району знайдені добре збережені вільхові болота з бобівником трилистим, які можуть стати взірцем для відновлення екосистем річкових заплав парку. Фінансування екологічної експедиції відбулося за рахунок коштів Пирятинської районної ради та британського фонду Rufford Small Crants Foundation.
* * *
Нині 415 школярів відпочивають в спеціалізованому обласному дитячо-юнацькому оздоровчому таборі “Еколог”, що в Міських Млинах Зіньківського району. Тут зібралися переможці й призери районних, обласних, всеукраїнських конкурсів, олімпіад, проектів, відмінники навчання та юні науковці Малої академії наук.
Діти подорожують екологічними стежками, відвідують Колегіум мистецтв в Опішні, музеї-садиби неперевершених майстрів опішнянської кераміки, музей українського весілля, здійснюють велосипедні прогулянки, походи. У таборі відбуваються цікаві конкурси, спортивні змагання, вистави Полтавського театру ляльок.

Print Friendly, PDF & Email [1]