- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Під розкішними липами

У селі Козубівка Андріївської сільської ради Хорольського району відбувся етно-фестиваль «Під дідовими липами». Яскравими барвами національного вбрання, народного аматорського пісенного дійства радував він мешканців і гостей краю. Ініціатор фестивалю Едуард Крутько, чий рід бере початок у цьому селі, зазначив: «Мрія про створення й подальше збереження національної спадщини визрівала давно, але лише сьогодні нам вдалося її втілити у життя. Об’єднати людей, створивши гарне і незабутнє свято національної культури».
Розпочалося дійство із відкриття садиби-музею, де були зібрані давні предмети побуту, фотознімки родини Крутьків та жителів Козубівки й довколишніх сіл. Поряд на імпровізованому сценічному майданчику проходив виступ ансамблю «Берегиня» Андріївської сільської ради. На запрошення організаторів відгукнулося чимало самодіяльних колективів. Гарна, щира пісня лунала у виконанні аматорських колективів, молодих солістів та гуртів із Петракіївки, Староаврамівки, Трубайців, інших сіл району. Не менш захоплюючим став майстер-клас «Одяг Полтавщини». Майстри презентували чоловічий та жіночий, дівочий український народний одяг. Розповідали про атрибути та аксесуари, що носили у буденні чи святкові дні.
Родзинками етно-фестивалю були виступи київського гурту «Тобі здалося» і його солістки Іванни Попович, демонстрація документального фільму «Спадок нації», прем’єра якого відбулася навесні у Києві.
Співорганізаторами фестивалю виступили Всеукраїнська громадська організа-ція «Молодий народний рух» та Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій світ». Підтримали і долучилися до його проведення районна влада, Андріївська сільська рада, СВК «Андріївський», жителі села.

Сергій Місюренко
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]