- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Про субсидії на наступний 12-місячний період

У перше з поточного року змінено механізм перепризначення житлових субсидій, яким передбачено перепризначення субсидій із травня всім одержувачам на наступний дванадцятимісячний термін без звернення громадян.
Крім того, рішенням Уряду внесено суттєві зміни до порядку нарахування субсидій, зокрема змінено норму щодо обрахування доходів (доходи враховуються за попередні чотири квартали, включаючи дохід за І квартал поточного року) та передбачено обмеження при призначенні субсидії на наступний термін субсидіантам, які мають прострочені понад 2 місяці борги з оплати за житлово-комунальні послуги.
З урахуванням внесених змін органами соцзахисту населення ведеться робота щодо перепризначення субсидій на наступний термін. Станом на 11.07.2017 завершено перепризначення субсидій у Гадяцькому та Гребінківському районах. У Машівському, Семенівському, Хорольському, Миргородському, Лохвицькому, Чорнухинському, Диканському та Козельщинському районах уже розраховано субсидії на новий період понад 90% субсидіантів.
Потребує пришвидшення процес перепризначення субсидій у м. Кременчуці, оскільки там найнижчі показники виконаної роботи.
Водночас звертаємо увагу одержувачів субсидій, які мають прострочену понад 2 місяці заборгованість з оплати за спожиті житлово-комунальні послуги, на необхідності її погашення або оформлення договору реструктуризації боргу. Від цього також залежить процес перепризначення субсидій на наступний термін.
Якщо борги будуть погашені протягом 2 місяців або буде укладено договір про їх реструктуризацію, субсидію буде перепризначено з травня 2017 року. Якщо після завершення двомісячного терміну – субсидія буде призначена з місяця погашення боргів або їх реструктуризації.

Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації.

Print Friendly, PDF & Email [1]