- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Інформаційний кур’єр

День міста в Кобеляках відсвяткували відкриттям оновленого дитячого парку з новими атракціонами, фонтаном і альтанкою, ляльковою виставою, видовищним шоу з підйомами бажаючих на повітряних кулях, спортивними змаганнями, родинним велопробігом.
Працювала виставка-продаж робіт декоративно-ужиткового мистецтва і сувенірної продукції з логотипом Кобеляк, вирувало кулінарне свято “Сита хата” у парку Перемоги, відбулася велика концертна програма. В усіх храмах райцентру одночасно дзвонили дзвони, скликаючи вірян на молитву за місто і за єдність народу України, відбувся молебень за загиблими земляками – воїнами Другої світової війни, солдатами-афганцями, померлими чорнобильцями і воїнами АТО.
“Це свято об’єднує усіх нас в єдину, велику, дружню родину. Завдяки праці кобелячан місто змінюється, стає більш квітучим і комфортним для проживання. Щира подяка усім, хто вклав частку своєї душі й праці в те, щоб сьогодні ми могли пишатися Кобеляками”, – відзначив, вітаючи городян, міський голова Олександр Копелець.
* * *
У Пирятині триває дослідження якості надання адміністративних і муніципальних послуг, що проводиться під час реалізації шведсько-українського проекту “Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні“. Розпочато дослідження послуг у сферах будівництва, архітектури, управління комунальною власністю та земельних питань, що надаються виконавчим комітетом міської ради.
Група спеціалістів соціологічної агенції ФАМА спілкується з населенням, яке отримує послуги, і з фахівціями, які їх надають. Проведені анонімне анкетування та телефонне опитування щодо задоволення людей адміністративними послугами.
* * *
Через пожежу поблизу села Крива Руда Семенівського району вогонь знищив 12 гектарів пшениці. Проте завдяки діям рятувальників врятовано посіви на площі 83 гектари.
Також під Горішніми Плавнями горів ліс. Знищено 0,5 гектара лісової підстилки. Причина пожежі – необережне поводження з вогнем невідомої особи.
Крім цього, як повідомляє сайт “Полтавщина”, протягом 8 липня сталося 3 пожежі на відкритих територіях у Чутівському, Котелевському та Козельщинському районах.
* * *
На територіях приватних господарств Семенівського району в селах Горошине та Мирони було зареєстровано хворих свиней з підозрою на африканську чуму свиней. Про це повідомили в головному управлінні Держпродспоживслужби у Полтавській області.
Згідно з висновками експертів Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветсанекспертизи м. Київ у відібраних зразках знайшли ДНК-вірус африканської чуми свиней.
Території приватних господарств оголосили неблагополучним пунктом, а довкола встановили карантинну зону. Затверджено план заходів щодо ліквідації АЧС на неблагополучних територіях.
Нагадаємо: перед цим спалах АЧС був зафіксований 29 червня у підсобному господарстві Кобеляцького психоневрологічного диспансеру в селі Лісне.
* * *
Найстарішу в Кременчуці будівлю – кам’яну вежу для спостереження за рухом суден по Дніпру – планують зробити доступною для городян, інформують “Новини Полтавщини”.
Ця історична будівля входить до Переліку нерухомих пам’яток архітектури національного значення Полтавської області й занесена до Державного реєстру національного культурного надбання.
Наразі всі споруди колишнього госпіталю передані до Національної Гвардії України, але кам’яна вежа є історичною перлиною міста, тож потребує особливого догляду і захисту.
На щотижневій апаратній нараді міський голова Віталій Малецький поставив завдання перед своїм заступником Русланом Проценком та начальником відділу культури Володимиром Кондрашовим відпрацювати питання щодо можливості реставрації цієї споруди.

Print Friendly, PDF & Email [1]