- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Повнопривідні самоскиди КрАЗ відвантажені видобувній компанії

АвтоКраЗ відвантажив своєму новому замовникові – одній з найбільших видобувних компаній України – повнопривідні самоскиди КрАЗ-65032 колісної формули 6х6 вантажопідйомністю 16 тонн.
Адресному відправленню нової техніки передувало приймання представниками замовника. Після ретельної перевірки комплектності і відповідності заявленим технічним вимогам самоскиди КрАЗ-65032 відбули до місця призначення.
Ця модель самоскида-всюдихода розроблена спеціально для використання у складних умовах експлуатації. Повний привід і посилена задня підвіска гарантують високу прохідність машини в умовах повного бездоріжжя під час перевезення різних сипучих і навалочних вантажів.
Самоскиди КрАЗ-65032, відповідно до умов договору, мають стандартну комплектацію: рядний двигун Євро 5 потужністю 375 кінських сил з турбонаддувом, агрегатований з 9-східчастою дводіапазоною механічною коробкою передач і однодисковим сухим зчепленням. Гальмова система оснащена АБС. Платформа – 16 кубометрів із заднім бортом, що защіпається. Ошиновка коліс – двосхила, хоча ця модель, як і вся повнопривідна техніка КрАЗ, може мати односхилу ошиновку із широкопрофільною шиною.
Слід зазначити, що в останні кризові роки самоскиди в загальному обсязі виробництва ПАТ «АвтоКрАЗ» складають у середньому 2 – 3 відсотки. Для порівняння: у 2008 році цей показник складав 48 відсотків, 2009-го – 30 відсотків, 2010-го – 14 відсотків. Така статистика свідчить про те, що будівельна і видобувна галузі, де в основному задіяна самоскидна техніка, переживають дуже важкі часи. Однак з пожвавленням економіки і банківського сектора самоскиди КрАЗ знову стануть затребувані в народному господарстві.

Діна СТЕГАНЦЕВА
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]