- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Голубівництво – справа серця

Виставки голубів у Кременчуці стали вже доброю традицією. Чергова зустріч крилатих і пухнастих улюбленців із любителями домашньої живності під назвою “У світі тварин” відбулася в минулі вихідні в міському парку культури й відпочинку “Придніпровський”.
Показати своє домашнє птаство в Кременчук приїхали голубівники із Київської, Дніпропетровської, Кіровоградської, Полтавської областей, та найбільше крилатих красенів, представлених на виставці, було з кременчуцькою “пропискою”.
– Мета цього заходу, як і подібних чотирьох, що ми вже провели в Кременчуці за сприяння міської влади, – відволікти діток від комп’ютерів й мобільних телефонів, познайомити їх ближче із цікавим тваринним світом, – розповів голова ГО “Екологічний рух “Зелена Планета” Геннадій Тертичний.
Своєю вагою й гордовитою поставою вражали відвідувачів виставки голуби м’ясної породи тексан, витонченою красою – голуби-індіани, карликові англійські дутиші. А от знаменитих крюківських голубів цього разу на виставці не було. За словами Геннадія Тертичного, одна із характерних особливостей птахів цієї рідкісної породи – короткі дзьобики, що створює проблеми із вигодовуванням потомства. Тож до цього процесу залучаються голуби інших порід – американці, павліни, інші:
– Через те й коштують “крюківці” дорого, мало хто їх розводить, адже голубівництво – це справа серця, що потребує чималих зусиль.
Любителі птахів, які відвідали кременчуцьку виставку “У світі тварин”, мали змогу насолодитися співами канарок, помилуватися красою курей м’ясо-яєчної породи брама, декоративних бентамок й голландських білохохлих, а також куріпок і павлінів. На виставці можна було побачити равликів, ящірок, хом’яків, морських свинок. Малюки мали змогу покататися на поні.
Увагу малечі й дорослих відвідувачів виставки приваблювали пухнасті кролики породи французький баран. За словами їхнього господаря, кременчужанина Валерія Прохоровича, такі кролики не надто вибагливі в утриманні й досягають ваги 8 кг. Та найбільшу цікавість у любителів тварин викликали домашні єноти. Маленькі кумедні створіння “приїхали” в Кременчук на виставку з Хорола разом із нутріями.
Нагадаємо, що міська влада Кременчука підтримала ідею встановлення в парку культури і відпочинку пам’ятника знаменитій крюківській породі голубів. Нині тривають перемовини із виконавцем пам’ятного знака щодо його концепції.

Юлія ДУМКА-КОНДРАТЬЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]