- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Турнірний калейдоскоп

Бокс
Два представники Полтавщини стали чемпіонами Європи з боксу. Змагання проходили у Харкові. Полтавець Олександр Хижняк здобув чемпіонський пояс у ваговій категорії 75 кг, а кременчужанин Віктор Вихрист – у ваговій категорії +91 кг. Збірна України, в складі якої виступали наші земляки, посіла перше командне місце.
Легка атлетика
У французькому Ліллі на командному чемпіонаті Європи у складі збірної України виступила кременчужанка Ольга Ляхова. Спортсменка фінішувала першою у бігу на 800 метрів і стала чемпіонкою.
***
На чемпіонаті України з легкої атлетики серед молоді, що проходив у Кропивницькому, в потрійному стрибку друге місце посіла полтавка Ольга Корсун. Інша представниця Полтави – Вікторія Кабушка – була третьою у бігу на 400 метрів з бар’єрами.
Веслування
На чемпіонаті України з веслування на байдарках і каное серед юнаків, що завершився в Ковелі Волинської області, представники Полтавщини вибороли призові місця. Два “золота” на байдарці-двійці на дистанціях 200 та 500 метрів і “срібло” на 1000-метровому відрізку виграли Вікторія Мороз і Вікторія Мунтян. На інших дистанціях і в різних типах човнів бронзові нагороди завоювали Олександра Манюк, дует Євген Дубінін і Єгор Кудря, екіпажі четвірок Данило Антропов, Владислав Божко, Артем Борецький, Денис Ужва та Максим Горностай, Артем Костюченко, Денис Рибка, Олександр Онищенко.
Більярд
У Кременчуці за ініціативою більярдного клубу “Бінго”, місцевої Федерації більярдного спорту і міської влади пройшов Відкритий Кубок міста з більярдного спорту (комбінована піраміда) за участю 64 спортсменів із різних регіонів країни, призерів всеукраїнських та міжнародних змагань. Переможцем став майстер спорту Богдан Рибалко з Кривого Рогу. Найвдаліше з представників Полтавщини виступили кременчужани – майстер спорту Анастасія Ковальчук і Роман Біда – та полтавець Віталій Волошко.
Скелелазіння
На скеледромі легкоатлетичного манежу СК “Політехнік” КрНУ імені
М. Остроградського проходив чемпіонат України зі скелелазіння серед школярів, юнаків і дівчат у дисциплінах складність, швидкість, багатоборство. Змагалися близько ста кращих спайдерменів з восьми областей. У командному заліку перше місце виборола команда Дніпропетровщини. Призові місця у господарів завоювали Ярослав Ткач, Ігор і Демид Пічки, Денис Дзюба.
Масовий спорт
Олімпійський день зібрав в обласному центрі учасників різних вікових категорій. Відбувалися змагання з бігу на різні дистанції – від 100 до 1000 метрів, заїзди на роликових ковзанах, перегони на велосипедах для дошкільнят. Спортсменів чекали також стрибки на батуті, вуличний боулінг та розіграш подарунків.
Легкоатлетичні забіги в рамках Олімпійського дня провели в Кременчуці. Участь у них взяли близько 500 городян, зокрема вихованці спортивних шкіл, студентська молодь, особи з обмеженими фізичними можливостями.
Учасники Олімпійського дня нагороджені грамотами та спортивною атрибутикою від Полтавського обласного відділення НОК України.
***
В Оржиці провели низку спортивних змагань. У традиційному футбольному турнірі ветеранів зіграли 9 команд району. Фіналістами стали команди з Денисівки і Лазірок. У змаганнях з міні-футболу перемогу виборола команда з Вишневого, друге місце – в оржичан, третє – у представників Новооржицького. На волейбольному майданчику найсильнішою виявилася молодь районного центру. У турнірі з шашок взяли участь 19 юних спортсменів. Перші місця вибороли: серед дівчат – Ольга Гукало, серед хлопців – Едуард Шмідт.

Print Friendly, PDF & Email [1]