- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Ні “третій Рейх”, ні “третій Рим”…

22 червня – у День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні – біля меморіалу Солдатської слави в Полтаві збираються люди. Одні тримають у руках фото своїх рідних, воїнів-фронтовиків, інші принесли квіти.
На лавці, поближче до монумента, сидить сивочолий чоловік поважного віку в солдатському однострої. На грудях – нагороди. Форма дещо завелика, бо не та вже статура. Коли піднімається і прямує до підніжжя меморіалу, стає зрозуміло, чому не крокував у колоні… Але він тут, щоб вклонитися побратимам, які пішли у засвіти, засвідчити, що пам’ять жива.
Ветерани, діти війни, представники духовенства, молодь, небайдужі полтавці схилили голови під час хвилини мовчання. Люди принесли троянди, ромашки, гвоздики до Вічного вогню, поклали їх до підніжжя монумента. То – данина вдячності тим, хто захищав і захистив рідну землю, пересторога агресорам усіх часів. Україна – порубіжжя Заходу і Сходу. Але ні “третій Рейх”, ні “третій Рим”, ні будь-яка інша “імперія” не мають права зазіхати на нашу свободу, бо, як вчить історія, давня й новітня, ми – “…єсть народ, якого правди сила ніким звойована ще не була”!

Анна ВАСЕЦЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]