- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Успішна жінка Полтавщини”

Відбулася урочиста церемонія нагородження переможниць конкурсу “Успішна жінка Полтавщини”. Організатором виступило управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА.
Начальник управління Олександр Буцький розповів, що  мета конкурсу – підвищення соціального статусу, суспільно-політичної активності жінок. Кращих у 14 номінаціях визначала авторитетна комісія.
Найбільше конкурсанток було представлено в номінації “Успішна жінка Полтавщини – діяч культури та мистецтва”. Переможницею стала директор Чутівського ПТУ № 55 Вікторія Балясна – майстриня, яка виготовляє авторські ляльки і виставляє свої роботи на вернісажах, у тому числі міжнародних.
– Мої іграшки мають незвичну форму, вони веселі, я хочу, щоб люди посміхалися, дивлячись на них. Основу виготовляю із твердих матеріалів, одяг шию з тканини, зачіски роблю з шерсті або з перук, – поділилася секретами Вікторія Балясна. – Тепер у колекції – більше ста фігурок.
Олена Шмельова, солістка-вокалістка муніципального духового оркестру “Полтава”, стала однією з номінанток – представниць галузі культури. З дитинства дівчина займається музикою, співає, закінчила музичну школу в Кременчуці, музучилище в Полтаві. Чотири роки працює у відомому в місті оркестрі. Лауреат багатьох фестивалів.
– Мені приємно бути серед успішних, талановитих, працелюбних жінок, моїх колег. Пишаюся тим, що представляю наш славний колектив, – говорить співачка.
48 років віддала роботі в медицині переможниця номінації “Успішна жінка Полтавщини – працівник охорони здоров’я”, завідуюча Бережнівським ФАПом Кобеляцького району Валентина Іванова.
– У 1969 році я вступила у Полтавське медичне училище. У своєму ФАПі – 22 роки. Надаю невідкладну допомогу, медичну допомогу вагітним жінкам, дітям… Раніше було на обслуговуванні півтори тисячі населення, зараз – тисяча. Ця робота не залежить ні від робочих годин, дня чи ночі, ні від вихідних чи свят. На такому конкурсі я вперше. Хоча колись у молодості брала участь у професійному змаганні медсестер. У мене троє дітей, усі вивчились, мають сім’ї, донька стала санітарним лікарем, зараз викладає в медичній академії.
Голова Гребінківського районного суду Леся Федоряк виборола перемогу в номінації “Успішна жінка Полтавщини – працівник правоохоронних, судових органів, юстиції та адвокатури”.
– Завжди хотіла стати суддею, і мрія здійснилася. До того працювала юристом на підприємстві, викладала, потім склала професійний іспит і вже три роки працюю головою суду, – розповіла Леся Федоряк.
У номінації “Успішна жінка Полтавщини – працівник сфери соціального захисту населення” кращою визнана Наталія В’юнник – завідувач відділення територіального центру соціального обслуговування Полтавського району. У галузі фахівець працює 21 рік, 56 соцпрацівників її відділу надають допомогу 421 підопічному.
Відзнаки переможницям і учасницям конкурсу в галузях соцзахисту, сфери обслуговування і комунального господарства вручила депутат обласної ради Людмила Овчаренко. Це особливі сфери, наголосила вона. Жінки, які працюють у цих галузях, опікуються немічними і старенькими, роблять наші міста і села чистішими, а людей – красивішими. Отримали нагороди також полтавки – керівники підприємств, представниці органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, працівниці освіти і науки, фізкультури і спорту, агропромислового комплексу, засобів масової інформації, громадські діячки. З вітальними словами до героїнь дня зверталися багато гостей, зокрема директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій облдержадміністрації Інна Іщенко, голова Громадської ради Володимир Голуб, перший заступник голови ОДА Андрій Пісоцький.
Усі учасниці конкурсу отримали кошики з квітами, дипломи та подарунки, а переможниці кожної номінації – ще й почесні кубки. Художні колективи міста підготували для них вокальні, хореографічні, акробатичні номери. Апофеозом свята стало нагородження успішних жінок у номінації “Берегиня роду”, коли на сцену вийшли багатодітні матері й мами – вихователі дитячих будинків сімейного типу. Привітали їх зворушливою піснею про матір вихованці творчого центру Наталії Май разом зі своїми матусями. Переможницею у цій номінації стала мама п’ятьох дітей із Шишак Світлана Луценко. Підтримати і привітати її приїхали чоловік і діти.
– Сім’я – це вічне, це те, що дає нам сили триматися один за одного, – наголосила берегиня.
(Розповідь про Світлану Луценко і її родину буде вміщено у зорянському додатку “Сім’я”).

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]