- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

У Кременчуці створять сучасний центр діагностики раку

Про це заявив міський голова Кременчука Віталій Малецький під час відкриття капітально відремонтованого амбулаторно-поліклінічного відділення Кременчуцького обласного онкологічного диспансеру, що відбулося за участю голови облдержадміністрації Валерія Головка, директора департаменту охорони здоров’я ОДА Віктора Лисака, депутатів Полтавської обласної та Кременчуцької міської рад.
“На жаль, наше місто – серед лідерів по онкозахворюваннях не лише в області, а й в Україні. Тож ми обговорили з обласним керівництвом перспективи створення в Кременчуці сучасного центру діагностування онкозахворювань, аби кременчужани мали змогу проходити обстеження в якісних умовах і виявляти проблеми зі здоров’ям на ранніх стадіях, не втрачаючи дорогоцінний час”, – зазначив Віталій Малецький.
Ремонт поліклінічного відділення Кременчуцького онкодиспансеру та цитологічної і клінічної лабораторій, рентгенологічної служби тривав більше півроку. За цей час було освоєно понад 4,5 мільйона гривень, виділених із обласного бюджету. До фінансування ремонту лікувального закладу долучилися й місцеві підприємства, зокрема ПАТ “Кременчукгаз”, ПрАТ “Кременчуцький завод технічного вуглецю”.
Проект сучасного центру ранньої діагностики планують розробити і затвердити наступного року. Створюватися він буде за кошти із обласного бюджету в рамках медичної реформи, що нині триває в Україні.
Нещодавно в Кременчуці відбулося перше засідання установчих зборів госпітальної ради Південного госпітального округу, під час якого заступник голови ОДА Олег Пругло наголосив, що ключовий принцип реформування української медицини  – кошти мають бути спрямовані на конкретного пацієнта.
Варто нагадати, що Полтавщина стала одним із перших регіонів – учасників пілотного проекту “Госпітальний округ”.

Юлія ДУМКА-КОНДРАТЬЄВА.

Print Friendly, PDF & Email [1]