- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Заява ректорату ВДНЗУ «Українська медична стоматологічна академія»

30 квітня 2017 року у м. Полтаві трапився прикрий випадок: двоє іноземних громадян побили мешканця міста Полтави. Особи підозрюваних встановлені. Ними виявилися іноземні громадяни, які приїхали з м. Києва. Нині вони перебувають під слідством. Сама ж подія набула масштабного розголосу.
Звісно, що такий інцидент – надзвичайно прикра та ганебна подія. Оскільки підозрювані вже встановлені, їх буде притягнуто до відповідальності згідно із законом. Але чи не найприкрішим є те, що часто ми, пересічні громадяни, поспішаємо з висновками, навіть не переймаючись встановленням істини… Що це? Емоції зашкалюють? А можливо, просто упередженість?
Бо ж інакше як упередженістю важко назвати заяву-вимогу до ректорату ВДНЗУ «Українська медична стоматологічна академія», з якою звернулися представники громадських організацій. У ній, зокрема, вимагається відрахування зловмисників з лав студентів академії, проведення роз’яснювальної роботи серед студентів, а також звіт ректора про це у засобах масової інформації. І все це було б правильним, якби ж не поспішність, з якою ми часто шукаємо винного там, де його апріорі не могло бути. Адже підозрюваними виявилися іноземні громадяни, які прибули з м. Києва і не є студентами ВДНЗУ «Українська медична стоматологічна академія». Оскільки слідство триває, їхні імена поки що не розголошуються, як зазначив начальник відділу комунікації Головного управління Національної поліції у Полтавській області Юрій Сулаєв у ЗМІ. А всі студенти-іноземці Української медичної стоматологічної академії у той драматичний день 30 квітня у Полтаві нічого подібного не скоювали.
Нині третє тисячоліття. Україна успішно здійснює свою доленосну ходу у велику родину європейських народів. Звичайно, ще багато труднощів чекає нас усіх на цьому шляху. Але, мабуть, найголовнішою проблемою є навчитися дотримуватися вимог Закону. І не виголошувати вирок без слідства, не поспішати з висновками, вчитися чути один одного і дорожити добрим ім’ям своєї країни, свого міста чи села, своєї родини. Тоді нас обов’язково приймуть у величезній цивілізованій європейській «сім’ї вольній, новій».
А щодо протиправних дій іноземних громадян, які прибули з Києва до Полтави, то весь колектив ВДНЗУ «Українська медична стоматологічна академія» вже висловив своє глибоке обурення. Разом з українськими студентами обурення також підтримали всі іноземні студенти, представники 46 країн, які навчаються у нашому вузі.
Впевнені у тому, що в нашій alma mater подібному не буде місця.

Ректорат ВДНЗУ
«Українська медична стоматологічна академія».

Print Friendly, PDF & Email [1]