- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Шасі КрАЗ-6511Н2 – новинка з підйомною віссю

КрАЗ-6511Н2 – нове оригінальне шасі колісної формули 6х2, яке розширило асортимент продукції Кременчуцького автозаводу. Автомобіль вантажопідйомністю 18 тонн створений за планом дослідно-конструкторських та науково-дослідних робіт на 2017 рік. Шасі КрАЗ-6511Н2 розроблене під монтаж установок промислового призначення і технологічного обладнання, для експлуатації по дорогах з твердим покриттям.
За своїми технічними параметрами це шасі не особливо відрізняється від своїх побратимів: двигун Євро 5 потужністю 300 к.с., коробка передач дводіапазонна дев’ятиступенева 9JS150ТА-В, кабіна – безкапотного типу з підвищеним комфортом, рульовий механізм інтегрального типу з гідропідсилювачем та інше. Однак є одна особливість, яка відрізняє дане шасі від попередників, – наявність задньої третьої підйомної вісі SAF Holland. Балка вісі – трубчаста, автоматично піднімається при зменшенні корисного навантаження на автомобіль. Підвіска задньої підйомної осі – пневматична, із двома гідравлічними амортизаторами. Наявність задньої підйомної вісі дозволить зменшити витрату палива і знос гуми, коли автомобіль не завантажений. Після завантаження автомобіля вісь опускається автоматично, і автомобіль працює, як і його тривісні побратими.
Створення лінійки нових шасі пов’язано з активною роботою підприємства з імпортозаміщення, а також розширення своєї присутності на внутрішньому і зовнішніх ринках. Із таким набором шасі різних колісних формул і різної вантажопідйомності “АвтоКрАЗ” зможе забезпечити ринок України ефективними спеціальними автомобілями вітчизняного виробництва.

Діна СТЕГАНЦЕВА
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]