- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Податкова знижка при переобладнанні автомобіля

Фізична особа, яка здійснила переобладнання транспортного засобу та використовує біопаливо (біоетанол, біодизель, стиснутий або скраплений газ та інші види біопалива) і бажає скористатися правом на податкову знижку, має подати документи, що підтверджують витрати, здійснені для переобладнання транспортного засобу: сертифікат відповідності для транспортного засобу, що був переобладнаний, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу (технічний паспорт). Така фізична особа відповідно до пп.166.3.7 п. 166.3 ст. 166 Податкового кодексу України має право включити до податкової знижки для зменшення оподатковуваного доходу за наслідками звітного податкового року фактично здійснені нею протягом звітного податкового року витрати у вигляді суми коштів, сплачених платником податку в зв’язку з переобладнанням транспортного засобу, що належить платникові податку. При цьому процедура переобладнання транспортних засобів, зокрема для роботи на газовому моторному паливі та альтернативних видах рідкого і газового палива, встановлена Порядком переобладнання транспортних засобів, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 21 липня 2010 р. № 607 зі змінами та доповненнями (далі – Порядок).
Відповідно до Порядку після переобладнання транспортного засобу в індивідуальному порядку власник або його представник обирає організацію з оцінки відповідності та подає заяву про проведення оцінювання відповідності транспортного засобу, що переобладнаний, вимогам правил, нормативів і стандартів України, а також умовам (вимогам), викладеним у документі про погодження (заява про проведення оцінювання). За результатами такого оцінювання видаються сертифікат відповідності для переобладнаних автобусів та акт технічної експертизи або сертифікат відповідності для інших транспортних засобів, що переобладнані. Декларацію про майновий стан і доходи платники податку подають до податкової інспекції за місцем податкової адреси (реєстрації).
Граничний термін подання декларації для реалізації права на податкову знижку за 2016 рік – до 1 січня 2018 року. Право на отримання податкової знижки у 2017 році щодо витрат у 2016-му на наступний рік не переноситься.

ГУ ДФС у Полтавській області.

Print Friendly, PDF & Email [1]