- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Фінансова обізнаність підвищує впевненість

Нині досить часто можна почути розповіді про людей, які потрапили в ту чи іншу халепу. В когось спритні ділки відібрали квартиру, в іншого (під виглядом соціальних працівників) – фінансові накопичення чи ювелірні вироби, домашню худобу, птицю. Треті потерпають через афери несумлінних кредитних спілок чи внаслідок отримання банківських кредитів.
Як не стати жертвою шахраїв, уникнути фінансових “пасток”, ефективно розпоряджатися власними грошовими ресурсами та раціонально вести сімейний бюджет – усьому цьому навчають фахові експерти на спеціальних тренінгах, які відбуваються в рамках дії Програми “Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього”. Зазначена Програма реалізується Міжнародним благодійним фондом (МБФ) “Український жіночий фонд” у рамках Проекту USAID “Трансформація фінансового сектора”.
Презентація Програми відбулася в ОКІА “Новини Полтавщини”. Зазначалося, що метою Програми є надання допомоги внутрішньо переміщеним особам, людям, які постраждали в результаті конфлікту, та пенсіонерам – шляхом забезпечення їх знаннями, навичками та впевненістю для прийняття обґрунтованих фінансових рішень у повсякденному житті, надання їм можливості відігравати активну громадську роль у життєдіяльності місцевих громад.
Ця Програма загалом реалізовуватиметься до листопада цього року в 11 областях України. Участь у заході візьмуть представництво Програми, МБФ “Український жіночий фонд”, очільники управлінь та департаментів, які працюють із цільовими групами, громадськість, засоби масової інформації.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]