- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Разову грошову допомогу виплатять до 5 травня

У  цьому році Уряд ухвалив рішення збільшити розміри разової грошової допомоги, що виплачується до 5 травня, усім інвалідам і ветеранам війни, учасникам бойових дій та жертвам нацистських переслідувань, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни. Її розмір у середньому збільшено на 26% порівняно з минулим роком. Зокрема учасники бойових дій отримають допомогу на 280 гривень вищу, ніж торік.
Допомога до 5 травня надаватиметься у таких розмірах: інвалідам війни та колишнім малолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язням концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, визнаним інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин: інвалідам I групи – 3500 гривень, інвалідам II групи – 3100 гривень, інвалідам III групи – 2700 гривень; учасникам бойових дій та колишнім неповнолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також дітям, які народилися у місцях примусового тримання їхніх батьків, – 1200 гривень; особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, – 3500 гривень; членам сімей загиблих та дружинам (чоловікам) померлих інвалідів війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни і жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя інвалідами загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге, – 600 гривень; учасникам війни та колишнім в’язням концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання, особам, які були насильно вивезені на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога – 500 гривень.
У цьому році грошову допомогу всього отримають близько 55 тисяч ветеранів війни, які проживають на території Полтавської області. Її буде виплачено кожному ветерану до 5 травня поточного року відділеннями поштового зв’язку за місцем проживання одержувачів або через установи уповноважених банків. Ветеранам війни відповідних категорій звертатися до управлінь праці та соціального захисту населення й подавати будь-які документи не потрібно.

Департамент соціального
захисту населення ОДА.

Print Friendly, PDF & Email [1]