- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Інформаційний кур’єр

Полтавщина має широкий спектр співробітництва з урядом Німеччини. Один із напрямків – безпека громадянського суспільства. ФРН підтримує нашу державу на шляху до євроінтеграції та надає суттєву допомогу розвитку реформування в Україні, наголосив під час зустрічі з директором Європейської Академії Берліна, доктором Екертом Штратеншульте голова облдержадміністрації Валерій Головко. Учасники зустрічі обговорили питання співробітництва у рамках реалізації Проекту “Академія доброго урядування та підвищення компетентності в Європі” (AGREE). Зокрема мова йшла про можливу участь у даному Проекті держслужбовців Полтавщини.
– Німеччина для нас є зразком європейського способу життя, європейських стандартів. У нас повинен бути нульовий рівень корупції, найвищий рівень демократії та відкритості влади, – зазначив Валерій Головко.
Саме Проект “AGREE” надає можливість обміну новітнім досвідом щодо впровадження основних принципів ефективного управління. Як повідомив Екерт Штратеншульте, у рамках даного Проекту цьогоріч передбачено два види навчання: відвідування семінарів у Берліні та навчання в он-лайн-режимі.
***
Конкурсом підтримки ініціатив громад обласної ради зацікавились європейські грантові організації. Так, під час відкриття міжрегіонального офісу “Німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ” у Полтаві з представником німецького проекту, керівницею регіональної групи “Програми U-LEAD з Європою” Александрою Лінден поспілкувалася заступник керуючого справами виконавчого апарату обласної ради Ганна Шавиро.
Досягнута домовленість – черговий крок у реалізації намірів, що були окреслені під час зустрічі лідерів проектів GIZ в Україні з головою обласної ради Олександром Біленьким, яка відбулася минулого року. “Тоді говорили про перспективні напрямки співпраці – сьогодні вже починаємо їх впроваджувати”, – зазначила Ганна Шавиро.
Конкурс підтримки ініціатив місцевих громад, який започаткували в обласній раді у 2010-му, має безпрецедентні результати. Нинішнього року в ньому беруть участь 84 проекти на загальну суму 21 мільйон гривень. Бюджет програми у 2017-му збільшили на 10 мільйонів гривень.

Print Friendly, PDF & Email [1]