- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Переможці “голубих доріжок”

Перший відкритий турнір із плавання серед спортсменів з обмеженими можливостями пам`яті багаторазового рекордсмена України, майстра спорту, кременчужанина Івана Торовика зібрав на “голубих доріжках” басейну “Нептун” Кременчуцького національного університету ім. М. Остроградського більше дев’яноста учасників з Кременчука, Горішніх Плавнів, Дніпра, Херсона, Запоріжжя, Харкова, Києва та інших українських міст. Змагання організовані відділом з фізичної культури і спорту виконкому Кременчуцької міської ради та ГО “На крилах надії України”.
Полтавський регіональний центр із фізичної культури і спорту інвалідів “Інваспорт” на змаганнях представляли 12 спортсменів з Горішніх Плавнів (тренер – Інна Скляр) та шестеро кременчужан (тренер – Олександр Хорольський). Серед спортсменок змагального класу S-6 Тетяна Малихіна перемогла на дистанціях 50 та 100 м на спині, а також найшвидше здолала 200 м вільним стилем. Крім того, у цієї спортсменки – “срібло” на дистанції 50 м вільним стилем.
Серед спортсменок змагального класу S-14 на дистанціях 50 м вільним стилем, 50 м брасом та 50 м на спині перемогла майстер спорту України, кременчужанка Марина Тимошенко.
По три золоті медалі також у підопічних Інни Скляр – першорозрядника Назара Завгороднєва у класі S-7 та Віталія Хованця, який виступав у класі S-14. Серед спортсменів з вадами слуху на дистанції 50 м вільним стилем лідирував учень 7-А класу ЗОШ № 22 м. Кременчука Артем Стегній, а на дистанції 50 м брасом переможцем став учень 9-го класу Кременчуцького колегіуму № 25 Гостомисл Видюк. Переможцем турніру у змагальному класі S-14 став В`ячеслав Опара з Горішніх Плавнів, першим здолавши дистанцію 100 м на спині. Він  також завоював “срібло” на дистанціях 50 та 100 м вільним стилем.
Богдан Третьяков з Кременчука став срібним призером на дистанціях 50 та 100 м на спині у класі S-7. Два “срібла” у кременчужанки Яни Швидь, яка виступала на дистанціях 50 м вільним стилем та на спині. Срібні медалі на рахунку Віктора Сітькова та Єлизавети Коваленко з Горішніх Плавнів.

Валерій ЛЕКУМОВИЧ
Провідний фахівець кременчуцької філії регіонального центру “Інваспорт”

Print Friendly, PDF & Email [1]