- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Проблеми музичної школи

Чутівська музична школа, де навчається понад півтори сотні учнів, тулиться у невеликому приміщенні загальною площею 180 квадратних метрів.
“Більше року намагаємось розв’язати проблему. Тим більше, що вихід із ситуації очевидний і знаходиться по сусідству, – говорить голова Чутівської районної ради Володимир Філенко. – Це приміщення колишнього районного МРЕВ, яке сьогодні порожнє і могло б прийняти дітей. Ми зверталися до Фонду державного майна, розглядаємо різні способи отримати це приміщення у власність громади – поки що безрезультатно. А тим часом у нас порушення норм – на квадратурі, де може навчатись одна дитина, навчаються четверо”.
Колишнє приміщення МРЕВ – простора цегляна нова споруда. Та, незважаючи на це, керівництво школи змушене винаймати площі для навчання дітей у сусідніх будинках. Із цією проблемою ознайомився голова обласної ради Олександр Біленький під час робочої поїздки до Чутівського району.
– Думаю, що в безпосередньому діалозі з керівником обласного управління поліції Олегом Бехом нам вдасться вирішити цю проблему. Це ще й питання раціонального використання майна громади – без утримання добротна будівля може розвалитись, і тоді її не отримає ніхто. А на умовах часткової оренди цілком можна вирішити проблему, – вважає голова обласної ради.

Print Friendly, PDF & Email [1]