- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Навчалися фахівці цивільного захисту

В управлінні з питань цивільного захисту облдержадміністрації пройшли дводенні навчально-методичні збори. Їх учасниками були  голови міських і районних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, фахівці з цивільного захисту,  керівники структурних підрозділів ОДА, ГУ ДСНС України в області, навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.
Голова облдержадміністрації Валерій Головко підкреслив важливість проведення таких навчань і побажав присутнім стати більш досвідченими та ефективніше працювати у цьому напрямку. «Якщо ми навчені, то озброєні», – підкреслив керівник області.
Викладач навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Полтавської області Віктор Пиляй розповів про особливості організації цивільного захисту в умовах адмінреформи, нагадав порядок навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях. Фахівці управління поінформували про планування та проведення евакуаційних заходів, створення і використання матеріальних резервів для запобігання й ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, провели практичне заняття з оповіщення керівників міст і районів за допомогою СМС-розсилки групових повідомлень.
З організацією безпечного відпочинку населення на водних об’єктах області ознайомив присутніх керівник комунальної установи «Рятувально-водолазна служба» Полтавської обласної ради Віктор Лелюк.
Приділялася увага й іншим фаховим питанням. Учасники зборів обмінялися досвідом, отримали відповіді на проблемні й актуальні питання сфери цивільного захисту.

Іван ПЕТРЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]