- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Найгарячіше було в Авдіївці…”

Після закінчення навчання у Великорублівській загальноосвітній школі Котелевського району в 2009 році Романа Дрозда призвали в армію. Служив у повітрянодесантних військах, в одній із військових частин Житомира. Звільнився у званні старшого солдата. Повернувшись додому, влаштувався на роботу водієм у ТОВ “Агрофірма “Маяк”.
У 2015-му Романа призвали на службу в Котелевський райвійськкомат, де він виконував обов’язки водія. Згодом направили до навчального центру поблизу Яворова Львівської області. Там він брав участь у міжнародних військових навчаннях. Повернувся у Велику Рублівку, але вдома провів лише тиждень.
– Надійшов наказ прибути в Рівне, у 30-ту окрему механізовану бригаду, – розповідає Роман. – У її складі прослужив близько чотирьох місяців, опанував навички кулеметника. Тоді 72-га окрема механізована бригада набирала контрактників. Вирішив туди перевестись. Потрапив у зону АТО, на позиції поблизу Волновахи Донецької області.
У складі бригади Роман брав участь у бойових діях в Артемівську, був помічником гранатометника. Згодом бійця перевели у Слов’янськ, а потім знову направили на міжнародні навчання. Цього разу вони відбувалися упродовж десяти днів у Боснії. Після навчань Роман повернувся на службу.
– Найгарячіше було в Авдіївці, куди минулоріч у листопаді я потрапив у складі 72-ї бригади. Особливо ускладнилася ситуація на наших позиціях із 29 січня по 5 лютого цього року, – згадує співрозмовник. – Ворог наче оскаженів: застосовував важку зброю, яка заборонена Мінськими домовленостями. Хлопці тримались мужньо, адже захищаємо рідну українську землю. Найважче доводилось вночі, коли наші позиції обстрілювали особливо інтенсивно. Крім того, діяли їхні диверсійні групи.
Нещодавно 25-річний Роман Дрозд побував у короткостроковій відпустці. З нетерпінням його приїзду додому очікували дружина, мама, брат, сестра, бабуся.
– Впевнений, що Роман у зоні АТО свій обов’язок перед Вітчизною виконає з честю, адже він мужній, сміливий і відповідальний боєць, – зазначив котелевський районний військовий комісар підполковник Віктор Талалай.

Анатолій ДЖЕРЕЛЕЙКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]