- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Чемпіони змінилися

У Кобеляках пройшли змагання відкритої особистої першості районної організації ВФСТ “Колос” з шахів серед чоловіків і жінок колективів фізкультури сільських громад.
Вісім шахісток взяли участь у жіночому турнірі. Перше місце завоювала Галина Чуб із селища Білики, друге посіла Наталія Вібла з Шенгурів, замкнула трійку призерок Валерія Повод із села Морози.
У змаганнях чоловіків силами мірялися 27 учасників. Турнір проходив за швейцарською системою у 7 турів. Проводилось комп’ютерне жеребкування. Ця першість виявилась не схожою на попередні. Адже протягом більш ніж 30 років за перемогу боролися лише Василь Годзь та Георгій Горгола, до яких останнім часом приєднався Руслан Нурієв. Та в звітних змаганнях історія кобеляцьких шахів була змінена. З перших турів лідерські позиції зайняли Микола Кривич із Біликів та Василь Бєліков із Кобеляк. Переможця визначив останній тур. Микола Кривич, Василь Бєліков та Василь Усенко з Дашківки здобули перемоги і, набравши по 6 очок, розділили 1–3 місця. Чемпіоном району і сенсацією турніру вперше став Микола Кривич.
Цікаво, що місця з другого до п’ятого посіли шахісти-тезки з іменем Василь: четверту сходинку – Василь Хвостик із Червоних Квітів, а п’яту – Василь Годзь, представник райцентру.

Print Friendly, PDF & Email [1]