- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

«КрАЗ» узяв участь у головній агропромисловій виставці України

«АвтоКрАЗ», у числі понад 500 компаній із 23 країн світу, взяв участь у головній аграрній події сезону –  Міжнародній виставці «Зернові технології 2017», що проходила нещодавно в столичному виставковому центрі «Київекспоплаза».
Свою продукцію представили компанії з Франції, Німеччини, Нідерландів, Великої Британії, Чехії, Данії, Австрії. Кременчуцький автозавод, один із двох представників автопрому і єдиний вітчизняний виробник, відвідувачам виставки представив автомобільну техніку –  середньотоннажний самоскид колісної формули 4Ч2 КрАЗ-5401С2. Він відрізняється від попередників надзвичайною маневреністю (мінімальний радіус повороту – близько 7,5 м), 10-тонною вантажопідйомністю при невеликих габаритах і оригінальною самоскидною 7-кубовою платформою коробчастої форми з дистанційним механізмом закривання заднього борту.
Інтерес до вітчизняної новинки з боку аграріїв і фермерів спостерігався в усі дні роботи виставки. Чий двигун, які його параметри, яка комплектація машини і чийого виробництва, які мости, технічні, експлуатаційні характеристики – усе до найдрібніших подробиць цікавило керівників, механіків, інженерів агро- і фермерських господарств із усіх регіонів країни, що відвідали експозицію «КрАЗу». За їхніми словами, автомобіль маленький, компактний, при цьому досить місткий, знайде широке застосування під час перевезення зерна з полів в ангари. Багато відвідувачів запитували про «кразика» –  5-тонне шасі КрАЗ-5401, котрого вони бачать як заміну старих, що давно вичерпали свій ресурс, Газонів і Зилів для доставки з елеваторів на склад своєї продукції.
Нагадаємо, що влітку нова модель самоскида –  КрАЗ-5401С2 – завершила цикл попередніх випробувань, що зафіксували велику економічність автомобіля. Так, при швидкості 40 кілометрів на годину він витрачає 20,6 літра пального на 100 кілометрів, 50 кілометрів на годину –  23,0 літра на 100 кілометрів, 60 кілометрів на годину –  25,6 літра на 100 кілометрів, 80 кілометрів на годину –  30 літрів на 100 кілометрів. До того ж із баластом майже 10 тонн при повній масі 18600 кілограмів автомобіль розвиває максимальну швидкість 110,2 кілометра на годину.
ПАТ «АвтоКрАЗ» розглядає агропромисловий комплекс як один із найбільш перспективних і розвинутих у країні, що має потребу в сучасній ефективній техніці для відновлення матеріально-технічної бази. А вітчизняний виробник –  завод «КрАЗ» – серійною продукцією і новими перспективними моделями здатний задовольнити запити галузі в повному обсязі.

Діна СТЕГАНЦЕВА
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]