- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Уже скільки років проминуло, а біль у серце б’є і б’є

– Стрітення Господнє – великий празник, мені він уявляється не лише як зустріч зими з весною. Про глибоко духовний зміст не буду говорити, бо, пробачте, не уповноважений. Я – солдат, воїн. Але у найкритичніші моменти ми завжди звертаємося до Бога. Мабуть, не випадково на Стрітення ми зустрілися з Батьківщиною.
Чоловік поважного віку тихо й без зайвої уваги кладе квіти до меморіалу. Чомусь вирішив поділитися сокровенним.
* * *
Вшановуючи учасників бойових дій на території інших держав та з нагоди 28-ї річниці виведення радянських військ із Афганістану керівники облдержадміністрації, обласної ради, профільних департаментів ОДА зустрілися з представниками обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану. Зібралися, щоб вручити відзнаки й почесні грамоти воїнам-інтернаціоналістам, обговорити проблемні питання, які виникають у ветеранів, зокрема щодо соціального захисту, транспортних перевезень, пільгового проїзду, одержання житла, належного медичного обслуговування й санаторно-курортного оздоровлення.
Питання зі структурними підрозділами облдержадміністрації вирішуються, проте залишається проблемним забезпечення належних пільг сім’ям  загиблих в Афганістані, зазначив голова обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Валерій Корчуков.
* * *
15 лютого, у День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, в обласному центрі відбувся мітинг-реквієм. Воїни-інтернаціоналісти, родини загиблих, представники влади, громадськості поклали квіти до меморіалу “Синам Полтавщини, загиблим в Афганістані в 1979–1989 роках”. Було вручено почесні відзнаки. Міський голова Полтави Олександр Мамай вручив  сертифікат на отримання житла – трикімнатної квартири в обласному центрі – учаснику бойових дій в Афганістані Владиславу Сенчуку.
* * *
Присутні на мітингу-реквіємі вшанували пам’ять усіх, хто поліг, виконуючи воїнський обов’язок перед Батьківщиною.

Анна ВАСЕЦЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]