- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

На “Лтаві” стартують нові проекти

З  нового року на телеканалі “Лтава” виходять в ефір три нових документальних проекти: “Майдан: усна історія”, “Манівцями”, “Те, що в мені”.
…Третя річниця трагічних подій на київському Майдані. Особливо жорстоким стало протистояння між правоохоронцями та протестувальниками в другій половині лютого 2014-го року. Тоді під час мирного виступу громадян, які прагнули свободи, справедливості, кращого життя для себе і своїх дітей, сталося наймасовіше в історії новітньої України вбивство людей. Мабуть, багато українців воліли б не згадувати ті страшні сторінки історії, перегорнути їх або взагалі стерти з пам’яті. Адже серцю надто боляче. Але наш обов’язок перед героями Небесної Сотні – відстоювати правду і пам’ятати, щоб те жахіття не повторилося в майбутньому. З лютого в циклі передач “Уроки історії” розпочинається спецпроект “Майдан: усна історія”. Журналісти програми збирають спогади наших земляків, учасників та свідків подій листопада 2013-го – лютого 2014-го, аби зберегти пам’ять про ті місяці Революції гідності у Києві й на Полтавщині.
Українська мудрість каже: “Хто ходить на манівці, той падає в рівці”. Утім, це аж ніяк не про нашу нову програму. Бо “Манівцями” – це новий живий проект про те, чого не знайдеш у путівниках. Про людей, своєрідну філософію і колорит околиць на рівні автентики. Автори програми не шукають прямих і легких шляхів, вони йдуть окружними дорогами, глухими стежками, щоб зібрати духовні перлини справжньої української Полтавщини. Наші журналісти побувають всюди: від Сухої до Білогорілки, від Гнилої Оржиці до Шевченок. “Манівцями” – найкращий шлях пізнання справжньої Полтавщини у всій її красі.
Стартує проект і для творчої молоді, а також для всіх, хто цікавиться мистецтвом, – “Те, що в мені”. Автори циклу Інна Дідик і Лариса Шило відкривають імена талановитих сучасників, намагаються зрозуміти, розкрити їхній внутрішній світ. Перед нами постають портрети художників і поетів, композиторів і музикантів. Це щира розмова від першої особи, осяяна світлом таланту.

Інна КОЛОДЯЖНА
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]