- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Лікар має заробляти гарні гроші”

На цьому наголосила заступник міністра охорони здоров’я з питань європейської інтеграції Оксана Сивак. Уже незабаром кожен із нас матиме право обирати собі сімейного лікаря самостійно. На одного гарного фахівця, за підрахунками міністерства, має випадати від 1 до 2,5 тисячі пацієнтів.

Оксана СИвак узяла участь у роботі медико-правового форуму “Захист прав і свобод людини у сфері охорони здоров’я: виклики та реалії реформ” у Полтаві. Під час брифінгу за участю заступника голови облдержадміністрації Олега Пругла, директора департаменту охорони здоров’я ОДА Віктора Лисака посадовець зазначила, що Кабінет Міністрів затвердив 2 концепції: фінансування охорони здоров’я та розвитку системи громадського здоров’я. Урядом ухвалено загалом із десяток постанов, у тім числі про утворення госпітальних округів, спрощення процесу формування кошторисів лікарнями. “Серцем” усієї системи, як наголосили учасники брифінгу, залишається первинна ланка, її “воротарем” – сімейний лікар. Окрема увага буде спрямована на профілактику.
– Паралельно ми говоритимемо про те, як не стати хворим, адже кожен із нас хоче бути здоровим, проте думає, що за нього це має зробити лікар, – зазначила Оксана Сивак.

Ольга ЩЕГЛОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]