- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Особливості нарахування субсидій

До департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації постійно надходять листи із запитаннями стосовно нарахування субсидій за найрізноманітніших обставин. Відповіді на найбільш актуальні питання пропонуємо до уваги читачів.
Якщо студент виїхав на навчання
“У сім’ї субсидія була оформлена на трьох зареєстрованих членів сім’ї. Син вступив на навчання до училища за контрактом і на період навчання прописаний у гуртожитку училища. Чи потрібно переоформляти субсидію?”
Володимир Лях.
Хорольський район.
Згідно з Положенням про порядок призначення та надання населенню субсидій (п.15) “громадянин, якому призначено субсидію, зобов’язаний протягом місяця поінформувати структурний підрозділ з питань соціального захисту населення про зміну складу зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) шляхом подання відповідних документів”. У цьому разі субсидія Вам буде перерахована, виходячи з кількості зареєстрованих осіб.
Якщо власник житла зареєстрований за іншою адресою
“Я проживаю і зареєстрована у будинку, власником якого є мій чоловік. Особові рахунки виписані на чоловіка, але він зареєстрований у квартирі за іншою адресою. Чи маю я право на отримання житлової субсидії?”
Наталія Дорошенко.
м. Лубни.
Так, Ви маєте право на призначення субсидії. Відповідно до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій (п.6) субсидія призначається одній із зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб. Не має значення, на кого відкриті особові рахунки для оплати послуг.
Чому субсидія – не на всю площу
“Скажіть, будь ласка, чому мені при місячному доході 1000 грн нарахували субсидію не на всю площу помешкання (площа моєї квартири – 54,78 м2 ), а тільки на 48,6 м2. При цьому плата за решту площі – 5 м2 – повинна оплачуватись за повну вартість, що перевищує суму субсидії”.
Олександр Безбородько.
м. Миргород.
Для сім’ї з однієї особи соціальний норматив площі житла становить 48,87 кв.м. Відповідно до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій на понаднормову площу житла субсидії можуть призначатися за рішенням місцевих органів влади або утворених ними комісій лише непрацездатним особам, які проживають самі. Якщо Ви належите саме до такої категорії осіб, радимо звернутися до місцевого управління соціального захисту населення за фактичним місцем проживання.

Департамент соціального захисту населення ОДА.

Print Friendly, PDF & Email [1]