- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Крок до підприємництва”

Підсумки проекту з такою назвою, що тривав протягом осені, підбили під час прес-конференції в ОКІА “Новини Полтавщини” його організатори. 24 учасники проекту з шести громад Хорольського, Чутівського, Глобинського, Шишацького, Великобагачанського та Гадяцького районів пройшли навчання з основ сімейного підприємництва, різних видів малого та середнього бізнесу, зеленого туризму тощо.
– Проект проходив у три етапи: спочатку проаналізували соціально-економічний стан кожної з громад-учасниць і провели майстер-класи. Потім учасники пройшли тренінговий курс і презентували власні бізнес-плани, – розповіла керівник проекту від ГО “ОМЦ ПЛЮС” Світлана Матяш. – Загалом було 10 презентацій бізнес-планів.
Серед ідей, які чекають втілення, – зокрема відкриття автосервісу, розвиток виноградарства і виноробства. Своїми планами поділилися переможці конкурсу бізнес-планів із Шишак. Подружжя Руслан і Ірина Панчошки запропонували проект виготовлення піролізних твердопаливних котлів, аби заощадити кошти на опаленні будинків. Свій дім вони вже обладнали таким устаткуванням. Олена Харенко прагне відкрити в селищі дитячу ігрову кімнату.
– Було дуже важко когось виділити, адже усі бізнес-плани, які представили комісії, з одного боку – наче й бізнес, а з іншого – спрямовані на вирішення конкретних соціальних потреб окремої групи людей територіальної громади, – зазначив директор представництва DVV International в Україні Олег Смірнов.
– Підтримка підприємництва є основою економічного розвитку області. Вважаю, переможці – усі учасники проекту. Хотілося б, щоб учасники знайшли інвесторів, а ми допомагатимемо їм у цьому, – відзначила директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій ОДА Інна Іщенко.
Надрукована проектна публікація на основі тренінгового курсу з сімейного підприємництва буде розповсюджена в районах області серед керівників громад для ознайомлення громадян, які хочуть відкрити власну справу.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]