- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Преподобні отці Києво-Печерські, моліть Бога за нас”

Віднині ці молитовні слова звучатимуть у полтавській Свято-Покровській церкві УПЦ КП по-іншому, ніж раніше. Вони не тільки линутимуть з козацького храму в Небесні обителі, де наші подвижники продовжують опікуватися своїм народом, а й на землі наснажуватимуть вірян благодатною силою. Усе це тому, що нещодавно в храмі з’явилася ще одна святиня – мощовик з часточками нетлінних чудотворних останків отців Києво-Печерських: Сисоя та Авраамія Затворників, чудотворця Ісаї, єпископа Переяславського Єфрема, а також мученика Іоанна, “младенця”.
За кожним ім’ям – велике служіння заради утвердження на наших землях християнства чи велика жертва у боротьбі за правду про Спасителя світу. Зокрема преподобний Авраамій Затворник у ХІІІ – ХІV століттях був ченцем Києво-Печерського монастиря. Преподобний Єфрем Печерський (помер близько 1098 р.) першим у Київській Русі запровадив будівництво особливих споруд із купіллю для хрещення дорослих людей. Мученик Іоанн, “младенець”, постраждав за Христа в 983 році в Києві разом зі своїм батьком, святим мучеником Феодором. Їх убили язичницькі жерці.
За словами настоятеля Свято-Покровської церкви протоієрея Миколая Храпача, по щирій молитві перед святими мощами людина може отримати зцілення і від тілесних, і від душевних та духовних недуг. Віряни вже приходять вклонитися святині зі сподіваннями на Божу поміч.

Вікторія КОРНЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]