- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Пограбували Національний музей-заповідник Миколи Гоголя

Це сталося в Гоголевому Шишацького району. Глибокої ночі на                45-річного охоронця, який здійснював обхід території, напали троє чоловіків у масках. Вони повалили його на землю, завдали тілесних ушкоджень і зв’язали. Потім зловмисники проникли до приміщення, звідки забрали шість книг: одну – ХVIII століття, п’ять – ХІХ століття, а також акварельний портрет і малюнок. Після скоєного невідомі зникли на автомобілі. Охоронець, тільки-но вивільнився, зателефонував до поліції.
За фактом слідчий розпочав кримінальне провадження за частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України (розбійний напад, поєднаний з проникненням у житло чи інше приміщення). За скоєне законодавством передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі від семи до дванадцяти років із конфіскацією всього належного майна.
Правоохоронці проводять комплекс необхідних заходів зі встановлення осіб нападників і звертаються до громадян із проханням повідомити будь-яку інформацію, яка може бути корисною для розкриття цього злочину. Звертатися слід за телефонами: (053) 52-913-60, (095) 012-19-41 або на безкоштовну цілодобову лінію “102”. За необхідності конфіденційність гарантується.

Відділ комунікації поліції
Полтавської області

Print Friendly, PDF & Email [1]